Haberler

Ayça Tekin Cinayetinin Sanığı: Ayağımla Boğazına Bastım

Güncelleme:

Adana'da Ayça Tekin'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Abdullah Koyuncu mahkemede, "Ayağımla boğazına bastırdım. Bastırınca sesi hırıltılı çıktığı için ayağımı çektim." dedi.

Adana'da 20 yaşındaki Abdullah Koyuncu, cinsel ilişki isteğini reddeden eski çalışma arkadaşı 27 yaşındaki Ayça Tekin'i öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada olayı tüm detaylarıyla anlattı, ancak cinsel saldırı suçunu kabul etmedi.

GENÇ KIZ YARDIM İSTEYİNCE AYAĞIYLA BOĞAZINA BASTIRDI

Geçen 21 Nisan günü Abdullah Koyuncu, daha önce birlikte çalıştığı Ayça Tekin'i aradı. Parfümeri mağazasında yönetici olarak çalışan Tekin'in cevap vermemesi üzerine Koyuncu, cep telefonundan mesaj atarak buluşmak istediğini söyledi. Savcılık iddianamesinde yer alan bilgilere göre, saat 18.00 sıralarında Koyuncu'yu arayan Tekin, eve gelmesini istedi. Eve giden Koyuncu, muhtemelen genç kıza cinsel ilişki teklif etti. Tekin'in bu isteği reddetmesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tekin'i itekleyerek yere düşüren Koyuncu, genç kızın bağırıp yardım istemesi üzerine panikleyerek susması için ayağıyla boğazına bastırdı. Ayça Tekin'in öldüğünü anlayan Koyuncu, kızın cep telefonunu ve tablet bilgisayarını alarak arkadaşları 23 yaşındaki A.Y. ve 21 yaşındaki S.H. ile birlikte apartmanın çıkışında buluşup olay yerinden ayrıldı.

CESEDİNİ AİLESİ BULMUŞTU

Ayça Tekin'e ulaşamayan ailesi ve erkek arkadaşı E.B. çilingir yardımıyla açtırdığı evin banyosunda, genç kızın cesedini buldu. Üzerinde gece kıyafeti bulunan yüzünde de yere çarpma nedeniyle kanama olduğu belirlenen genç kızın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN BELİRLENDİ

Genç kızın evinden tablet bilgisayarı, cep telefonu ve giriş kapısının anahtarının da alındığını belirleyen polis, cinsel taciz üzerinde durdu. Ancak, yapılan otopside genç kızın beyin kanaması sonucu öldüğü, bakire olması ve herhangi bir cinsel saldırı izine rastlanmaması üzerine hırsızlık amacıyla cinayetin işlenmiş olabileceğini düşünen polis, katilin rahat hareket etmesini sağlamak için 'kalp krizi' sonucu öldüğünü duyurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, eve sık geldiği anlaşılan gencin, Tekin ile bir dönem birlikte çalışan Abdullah Koyuncu olduğunu belirleyerek gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Koyuncu nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

"ABLA-KARDEŞ GİBİYDİK"

Abdullah Koyuncu ömür boyu hapis, S.H. ise cinayete iştirak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Cinayete iştirak suçundan dava açılan A.Y. ise duruşmaya katılmadı. Ayça Tekin ile abla-kardeş gibi olduklarını söyleyen tutuklu sanık Abdullah Koyuncu, savunmasında şunları söyledi:

"Cinsel saldırı suçlamasını kabul etmiyorum. Aramızda cinsel ilişki ya da yakınlaşma yoktu. Ayça, sürekli akıl danıştığım bir insandı. Olay günü ailemle tartıştım. Moralim bozuk olduğu için konuşmak için Ayça'yı aradım. Evine gittiğim sırada Ayça, bir arkadaşıyla buluşmak için hazırlanıyordu. Hazırlanınca bana 'hadi gidiyoruz' diyerek kolumdan tuttu. Ben de 'beni dinlemeyecek misin' deyince kolumdan çekti. Ben de sert bir şekilde kolumu çekince yere düştü ve kaşı açıldı. Ayça, yerde oturur vaziyette paçamdan çekerek bağırmaya başlayınca korktum. Ayağımla tekme attım. Yere düşünce daha da bağırmaya başladı. Korkunca elim ayağım dolandı. Ayağımla boğazına bastırdım. 5 saniye kadar bastırınca sesi hırıltılı çıktığı için ayağımı çektim. O sırada titremeye başladı. 1 dakika kadar titreyip hareketsiz kaldı. 15 dakika kadar ayılması için başında bekledim. Yüzünü yıkamak için banyoya sürükledim. Daha sonra A.Y.'yi arayarak motorumun bozulduğunu, beni almasını söyledim."

"CİNAYETİ TELEVİZYONDAN DUYDUK"

Tutuklu sanık S.H. ise A.Y.'nin kuzeni olduğunu belirterek, "Daha önce bir kere gördüğüm Abdullah, A.Y.'yi arayarak gelmesini istedi. Biz de beraber Abdullah'ın yanına gittik. Abdullah'ın motosikleti bozulmuştu. İterek çalıştırdıktan sonra ayrıldık. Daha sonra Abdullah ile A.Y. beş dakika kadar konuştular. Gaziantep'te olduğum sırada televizyonda cinayet haberini verince görüntülerde gittiğimiz yeri gördüm. A.Y.'yi aradım 'Abdullah cinayet işlemiş olabilir mi' dedim. O da 'yok, cinayet işlemek o kadar kolay değil.' dedi" diye savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

Zaza KürdümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Adana biraz özlet kendini bir hafta da hiç çıkma haberlere ya da toplanıp iyi bir şey yapın :)

36
3
yanıtYanıtla
rIZA:

iDAM EDİN BEN NİYE KİMSENİN BOĞAZINA AYAĞIMLA BASMIYORUM.

36
1
yanıtYanıtla
VAY ARKADAŞ:

YİNE Mİ ADANA YA

25
1
yanıtYanıtla
HendrixmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Adana da sıradan bir gün

23
2
yanıtYanıtla
siirtlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Devlet yok mu.adanada neler oluyor.bakanlar nerde.

20
4
yanıtYanıtla
Bekir:

Teklif etmişssin kabul etmemıs bırak gıt nıye olduruyorsun

22
1
yanıtYanıtla
TU GULA SERİ ÇİYANİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ztn abla kardeş diyenden korkcan

21
1
yanıtYanıtla
yunus:

Ahh ADANAAA ahhhhh!!!!

20
1
yanıtYanıtla
ölümüne trabzon Mobil-ANDROID:

:) adana adana

14
7
yanıtYanıtla
DilamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Idam gelsin artık ! Yazık şu genç kızlara !!! Allah bunun belasını versin

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title