Haberler

Ayaş Salçası Akkaya’dan Marka Olacak

Güncelleme:

Bayan Çiftçilere İlk Destek Ankara Valiliği İl Özel İdaresi Ve Ak Partili Adaylardan Geldi.

Ankara'nın Ayaş ilçesine Akkaya ve Başbereket köylerine ziyaretlerde bulunan Ankara İl Özel İdaresi Ak Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi, Selim Cerrah, Niyazi Akbaş, Hakan Deniz Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Haluk İpek, 2. Bölge Milletvekili Adayı Nurdan Şanlı Ayaş ilçesinde Ayaş Ak parti ilçe başkanı Mustafa Tüzel ile Oltan Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, Ayaş Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Tüzel, Akaya Köyü muhtarı Mustafa Uğur, Canırlı Uluyol Mahallesi muhtarı Durhadi Saraç, Başbereket Köyü muhtarı Süleyman Durlu, Tekke köyü muhtarı Mahmut Çamözü, Bayrak Köyü Muhtarı Cahit Can, Ortabereket köyü muhtarı Ahmet Coşkun ile bir araya geldi.

Ayaş ilçesinde bugüne kadar yapılan ve yapılacak çalışmalar üzerine çiftçilerle bir araya gelen yöneticiler bayan çiftçilere müjdeli haberi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili adayı Av. Haluk İpek ve Nurdan Şanlı ile birlikte verdiler.

İlk olarak Akkaya köyüne yapımı başlanan salça fabrikası için ziyarette bulunan il genel meclis üyeleri ve Ak parti milletvekili adayları Salça fabrikasının yapım süreci ve gelişmelerle ilgili çiftçi bayanlara bilgi verdiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara İl Genel Meclisi Ak parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi; "Amacı tarlada kalan domatesi ekonomiye kazandırmak için istenen salça fabrikasının müjdesini vermek istiyoruz.

Bu konuda bayan çiftçilerimiz il genel meclisimizden destek istediler ve bizde bu gül projelerini değerlendirmeye aldık ve onların bu emeklerini kazanca dönüştürmeleri için çalışmalar başlattık. Ayaş Domates salçası Türkiye genelinde ses getirecek. Bayan Çiftçilerimizin azimle bu konuda biz yöneticileri her gün aradılar ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Üretim onlardan desteklemek bizlerden diye düşünerek bayan çiftçilerimizin tarlada kalan domatesi ekonomiye kazandırmaları için salça fabrikasını hizmete kazandıracağız.

Bu fabrikada 10 dönüm üzerine kurulacak 300m2 kapalı alanda daha sonrada büyüyecek şekilde tasarlıyoruz.7-10 kişi arasında işçi istihdam ettirecek olan fabrikada 40 ton domates işlenecek ve günde 6,5 ton salça üretilecek.2012 yılından itibaren 2 ay salça üretimi için çalışacak olan fabrikada pekmez, havuç, reçel marmelat, turşu üretimi de yapılacak" dedi.

"Başbereket'ten Oy İstediler"

Akaya köyünde bayan çiftçilere müjdeli haberi veren heyet Başbereket Köyünde Başbereket yardımlaşma derneğine de ziyaret gerçekleştirerek Ayaş beldesinde muhtarların ve köylülerin sorunlarını dinledir. Köylere hizmet talep eden çiftçiler bölgede yapılacak çalışma ve hizmetlerle ilgili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili adayı Av. Haluk İpek ve Nurdan Şanlı, il genel meclis üyelerinden bilgi aldılar.

Özel tepsilerde hazırlanan "MAKRUBE" ikramının ardından Başbereket köyünden ayrılan yöneticiler Başbereket köyünde yapılacak çalışmlar için köylülerden destek istediklerini ifade ederken Ak parti milletvekili adayları da destek beklediklerini ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title