Haberler

"Ayancık Kanyon Yolu" Projesi Tamamlandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından desteklenen ve Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen, “Ayancık Kanyon Yolu” projesi tamamlandı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından desteklenen ve Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen, "Ayancık Kanyon Yolu" projesi tamamlandı.

Projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop'un kalkınması için iki önemli hedef belirlediklerini, bunların turizm ve eğitim olduğunu vurguladı.

" Sinop'un ekonomisine ve tanıtımına katkı yönünden turizm çok önemli" diyen Köşger, şunları kaydetti:

" Karadeniz'de de turizm yönünden Sinop çok önemli. Amacımız, Sinop'u Karadeniz'in Antalyası yapmak. Turizm denince elbette ki akla ilk olarak deniz- kum ve güneş gelecektir. Ancak bunlar geniş kapsamlı bir turizm destinasyonu için yeterli materyaller değildir. Turizmde çeşitlilik ve çok yönlülük esastır. Sinop'ta turizm yönünden birçok alternatif potansiyellerin mevcut olduğunu görüyoruz. Öyleyse yöredeki bu çok yönlü turizm potansiyellerini değerlendirerek, turizm sektörünün hizmetine açmamız gerekir. Bugün burada hizmete açtığımız, Ayancık Kanyon Yolu, İnaltı Mağarası, Akgöl mesire yeri ve Çangal Ormanları ilçenin en güzel rekreasyon alanlarıdır. Doğanın bu mükemmel güzelliklerine ve mavi ile yeşilin rengarenk uyumuna şahit olmak isteyenleri, günün yorgunluğunu ve stresini üzerlerinden atarak bol oksijenle zindelik kazanmak isteyenleri, bu muhteşem kanyon ile buluşmaya davet ediyorum."

Vali Köşger, projede emeği geçenler ile katkı sağlayanlara teşekkür ederek, Sinop turizmine hayırlı olmasını diledi.

Kaymakam Suat Yıldız da projenin toplam maliyetinin 400 bin lira olduğunu belirterek, bunun yüzde 50'sinin  KUZKA, diğer yarısının da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin katkılarıyla Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılandığını söyledi.

Tören sonunda Vali Yavuz Selim Köşger, Kaymakamı Suat Yıldız ile Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, daire amirleri, kamu görevlileri ve vatandaşlar ile birlikte kanyondaki yürüyüş parkurunda yürüdü. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Ayancık Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title