Haberler

Erciş'te Ayakta Tandır Uygulamasıyla Ölümler Engellenecek

Güncelleme:

Van'ın Erciş ilçesinde belediye tarafından başlatılan "Halk İçin Ayakta Tandır" uygulamasıyla tandır ölümlerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Ayakta tandır uygulamasıyla ölümler engellenecek- Van'ın Erciş ilçesinde belediye tarafından başlatılan "Halk için ayakta tandır" uygulamasıyla tandır ölümlerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor- Belediye Başkanı Keskin: "Kadın ve çocukların tandır ölümlerinin önüne de geçilmesi için yer tandır projelerini yapmıyoruz. Bunları önlenmek için tandırları yüksek yapıyoruz" Erciş ilçesinde tandır ölümlerinin önüne geçmeyi amaçlayan belediye, başlattığı "Halk için ayakta tandır" uygulamasıyla ölümlerin önüne geçmeyi hedefleniyor.Bölgede yer tandırı olarak bilinen ve çok sayıda kadının yanarak yaralanması veya hayatını kaybetmesine neden olan tandır evlerine yönelik çalışma başlatan Erciş Belediye Başkanlığı, Yukarı TOKİ'de ikamet eden kadınların talebi üzerine Halk Tandırevi kurdu.Mahalle sakinlerinin kendi ekmeğini dönüşümlü olarak pişireceği tandırevinin açılışına katılan Belediye Başkanı Diba Keskin, halkın dönüşümlü olarak ekmek pişireceği tandırevlerinin diğer mahallelerde de uygulanacağını söyledi.Keskin, "Halkla ortaklaşarak, halkı özgün üretim süreçlerine dahil etmeye çalışacağız. Ekmeği üretmek ve paylaşmakla başladık ancak yeni yılla beraber halkın yararına olacak daha büyük projelere de imza atacağız. Kadın ve çocukların tandır ölümlerinin önüne de geçilmesi için yer tandır projelerini yapmıyoruz. Bunları önlenmek için tandırları yüksek yapıyoruz" diye konuştu.Konuşmalar sonrası Keskin, yardımcısı Abdurrahman Çağan ve belediye meclis üyeleriyle pişirilen ekmek, bulgur pilavı ve inci kefalini açılışa katılan vatandaşlara ikram etti. Keskin ve beraberindekiler, tandırevinin anahtarını kullanacak vatandaşlara verdi. -Ayakta tandır uygulamasıyla ölümler engellenecek-Erciş

Kaynak: AA / Güncel

Özgen Keskin Diba Keskin Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title