Haberler

Avusturyalı Genç Kız Aşkından Müslüman Oldu

Güncelleme:

19 yaşındaki Avusturyalı Stephanie Schuler, tanışıp aşık olduğu Sakaryalı Aslan Şimşek'in hayatından etkilenerek İslamı seçti.

19 yaşındaki Stephanie Schuler, Avusturya'da tanışıp aşık olduğu Sakaryalı Aslan Şimşek'in hayatından etkilenerek Müslüman oldu.

MÜSLÜMANLIĞI MERAK EDİNCE TÜRKİYE'YE GELDİ

Adapazarı doğumlu Aslan Şimşek, okumak için gittiği Avusturya'da 19 yaşındaki Stephanie Schuler ile tesadüfen büfede tanıştı. Daha sonra birbirlerini seven çift, Stephanie'nin Türkiye'yi ve Müslümanlığı merak etmesi üzerine Sakarya'ya geldi.

'ZEYNEP SOFİA' OLDU

Sakarya'da sevgilisinin ailesi ve yaşamından etkilenen Stephanie, Sakarya Müftülüğü'nde yapılan ihtida töreni ile Müslüman olarak Zeynep Sofia adını aldı.

"MÜSLÜMANLARIN İYİ KALPLİ OLDUĞUNU GÖRDÜ"

Avusturya'da büfede tanışıp konuşmaya başladıklarını belirten Aslan Şimşek, "İyi anlaştık, birbirimizi sevdik. Türkiye'yi görmek istedi, hayatımı, yaşamımı merak etti. En büyük hayali Türkiye'yi görmekti. Türk milletinin insanlığını, ailelerin yakın, Müslümanların iyi kalpli olduğunu gördü. Kendisi de Müslüman olmak istedi" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avusturya Adapazarı Sakarya Türkiye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (56)

Mustafa ErbasMobil-IOS:

Burayida galiba solcu dinsizler basmis Allah tümünüzün belasini versin...

79
17
yanıtYanıtla
DOĞRU YOL:

DOĞRU DİN OLAN İSLAMA GELDİN, HAYATININ EN DOĞRU KARARINI VERMİŞSİN KARDEŞİM.

73
16
yanıtYanıtla
Anlamadim:

Sadece Basini Kapatincami Müslüman olunuyor Anlamadim

18
70
yanıtYanıtla
avrupa avrupaMobil-ANDROID:

avrupada bolca gordugumuz islami karalama kampanyalarina ragmen kiz islamin gercek guzel yuzunu anlamis gorun de ornek alin anlayin.

71
17
yanıtYanıtla
ÖRNEK BiR MÜSLÜMAN OLABiLSEK,,,,!!!:

Eger, örnek bir müslüman olabilseydik, , dünyanin cogu islama gecerdi, , , eskiden bu isleri devlet yapardi, , devlet elini islami hizmetlerden cekince, , iyi müslüman yetisemez oldu, , kaliteli ve samimi müslüman yetrismeyince, , islam zayifladi, , nihayet, , bugünkü acinacak duruma geldi. . kabahat:Laik devlet yapimizdadir. . devlet gücü olmadan islam iyi yasanmiyor. . örnek bir müslüman bulamiyoruz. .

56
13
yanıtYanıtla
umut 62Mobil-ANDROID:

vay salak kari vay.....

16
50
yanıtYanıtla
Habip Mobil-ANDROID:

Baş kapanınca mı? oluyor.Başı açık olan müslüman olamıyor mu?

17
44
yanıtYanıtla
Ank06.58Mobil-IOS:

Bır chp li dingileri adam ve müslüman edemedik geti el alem oluyorda bizim dingiler olmuyor arkdaş

40
19
yanıtYanıtla
cemMobil-ANDROID:

ne yazık olmasi iyi yapmış...helal olsun be.

40
15
yanıtYanıtla
cemil6:

maskeler düser gercek yüzler görünür cicim aylarida biter. . 1 sene sürmez kacar gider.

17
36
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title