Haberler

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz'un İnternet Sitesi Çökertildi

Güncelleme:

Başbakan'ı Viyana'da nasıl konuşması gerektiği konusunda uyararak tepki çeken 28 yaşındaki Bakan Sebastian Kurz'un web sitesi çökertildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Viyana'da nasıl konuşması gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak tartışmalara neden olan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un web sitesi çökertildi. Kurz'un sitesine, Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak "Sen de kimsin ufaklık? Bizim başbakanımızın nasıl konuşacağına sen karar veremezsin" yazıldı.

"SEN KİMSİN UFAKLIK?"

Kendilerini Cyber-Warrior Akıncılar olarak adlandıran Türk bilgisayar korsanları, Başbakan Erdoğan'ı uyaran açıklamalar yapan Kurz'un internet sitesini çökertti. Grup, Kurz'un sitesine Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak "Sen de kimsin ufaklık? Bizim başbakanımızın nasıl konuşacağına sen karar veremezsin. Başbakan Erdoğan, o üstünde bulunduğunuz topraklara, Viyanalara kadar ulaşan ecdadın torunudur! Biz Akıncı'larız, Biz Osmanlı'yız, Biz Türkiye'yiz" yazdı.

KANUNİ'NİN VE ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFINI KOYDULAR

Kurz'un sitesine Kanuni Sultan Süleyman ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını koyan grup, Kurz'un Türkiye'nin içişlerine müdahale ettiğini savundu.

"BAŞBAKAN'A NE KONUŞACAĞINI ÖĞRETECEK KONUMDA DEĞİL"

Grup adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde siyasete yıllarını vermiş bir başbakana ne konuşması gerektiğini söyleyecek kadar ileri giden genç, tecrübesiz bakanların olduğunu gördük ve biz de gereken cevabı kendi sitesinden en ağır şekilde verdik. Hiçbir ülke, devletimizin büyüklerine ne söylemesi gerektiğini belirtecek, ne konuşmasını öğretecek konumda ve yetkide değildir. Özellikle Avrupa'da gittikçe artan ırkçı eylemlerle beraber, hakları çiğnenen Türk vatandaşlarımız için ses çıkarmamamızı istiyorlar. Ama artık dünyada, gurbetçi vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacak bir Türkiye var."


KURZ'UN "UYARI" AÇIKLAMASI

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, 13 Haziran'da yayımlanan röportajında, Başbakan Erdoğan'ın Viyana'da yapacağı konuşmasıyla ilgili, "Başbakan Erdoğan'ı açık bir şekilde uyarıyorum. Avusturya toplumunu bölemez. Entegrasyon titizlik isteyen zor bir durum. Yanlış bir söylem bizi geri götürebilir ve ortamı zehirleyebilir. Eğer pozitif bir konuşma yapıp, Almanca öğrenmek ve devlete sadık kalmak gibi konuları ele alırsa bize yardım etmiş olur. Bunu ondan bekliyorum. Ama eğer Almanya'daki gibi tersini yaparsa sadece biz değil, aynı zamanda Türk göçmenlere de zarar vermiş olur" ifadesini kullanmıştı. Kurz, özür çağrılarına kulak tıkayarak yaptığı açıklamalarda benzer ifadeleri yinelemişti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avusturya Türkiye Viyana Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

HİTİT GÜNEŞİ:

akp li cahiller sizin yüzünüzden her yerde bize ırkçı davranacaklar CAHİL AKP LİLER

5
26
yanıtYanıtla
nazlısuuuuu.19@hotmail.com:

kendini modern sanan at gözlüklü insana:bunun ırkla ne alakası var???sen başbakandan nefret ediyor olabilirsin ama hiç kimse bir ülkenin başbakanına bu şekilde konuşamaz.ona hakaret türkiyeye hakarettir.herkes haddini bilecek.sevmeyebilirsin,eleştirebilirsin,kızabilirsin ama akıl veremessin küçük görüp hakaret edemezsin.kaldı ki yeryüzünde insanoğlunu cahillikle suçlayabilecek bir yaratık olduğunu sanmıyorum.hepimiz cahiliz.hepimizin eksiklikleri,kusurları... vardır.

yanıt0
yanıt0
TİMİNESTtezcanli19@hotmail.com:

Siz gidin her yerde bize ırkçı davranan ve davranacakların etrafında pervane olmaya devam edin...Sayın başbakan ve gönül verenlerin Türkiye nin prestitij ve saygı işini hallediyolar.Sen o küçük beyninle böyle şeyleri düşünme Allah korusun zaten fazla yok iyice gerizekalı olursun...

yanıt0
yanıt0
anzavur35cerkez.1982@hotmail.com:

Süper cevap vermiş siniz .kustah simarik korpeye.elinize dilinize sağlık yüreği nize sağlık

23
4
yanıtYanıtla
ŞAKİR:

BU TOY DELİKANLI ÜLKESİNDEKİ FAŞİTLERE KENDİNİ İYİCE TANITMAK İÇİN BAŞBAKANI YANİ TÜRKLERİ KULLANMAYA ÇALIŞIYOR AHMAK HERİF...

18
2
yanıtYanıtla
mehmet b.:

sırf yalamalık başka bişey değil :D

2
13
yanıtYanıtla
omer:

Tüm sıkıntıya neden olan Osmanlı''dan nefret eden cumhuriyet Türkiyesinden onceki dönemi kabul etmeyen kemalist bozuntuları.Bunlar İttihat ve Terakkiyi başa gecirmek için zamanında Sırp ve Yunan çetelerle nasıl işbirliği yapıp Padişah Abdülhamit Hanı nasıl arkadan hançerledilerse aynısı şimdi de BB ımıza yapmaya çalışıyorlar.Allah oyunlarını bozar INSALLAH bu müşrik ve münafıkların.

13
0
yanıtYanıtla
KÜBRA:

KREŞTEN Mİ BULDULAR BUNU... ?

10
3
yanıtYanıtla
sipermen:

adaletsizlik boyle bir sey iste, bu korsan kurulus hakkinda bir seyler yapilirmi acaba diye dusunuyom..yapilmaz cunku Basbakanimizin kisilik haklarini korumaya calismislardir kanun disi , yollarla, ya iyi yapmislar diye biliriz gogsumuzu sisirip gezebiliriz, dusunuyom ama biz bu kadar acizmiyizki bu genc yasta ki bir insan kalkipta konusmalariniza dikkat edin diyor, hani derler ya silah cikti mertlik oldu hic bir seyi kaba kuvvetle elde edemessiniz , genc bir bakan ulkesinde ki yurtaslarimiz acisindan basbakanin konusmalarinda dikkatli olmasini soylemis normaldir, Turkiyedeki insanlar avrupaya gidince ordaki yurttaslarimizida yasadiklari ulkede yurttas olmasi yerine muhalefet olmalarini istedikleri icin avrupadaki insanlarimizi celiskili hallere sokuyorlar, bari birakin onlar insanca yasasin huzurlarini bozmayin avrupa ulkelerinin ic siyasetine karismayin inaninki yuttaslarimiz Turkiyeye oranla cok daha mutlu ve huzur icerisindeler ne diyelim darisi Turkiyemin basina....

2
10
yanıtYanıtla
AKINCILAR:

burak ne ayyıldızı Cyber wariior Akıncılar 33

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title