Haberler

Viyana'da, Türkiyeli İşçiler Derneğine Yapılan Saldırı Protesto Edildi

Güncelleme:

Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan grup, Türkiyeli İşçiler Derneğine yönelik ırkçı saldırıyı protesto ederek, suçluların cezalandırılmasını istedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan grup, Türkiyeli İşçiler Derneğine yönelik ırkçı saldırıyı protesto ederek, suçluların cezalandırılmasını istedi.

Aralarında Avusturya Türkiyeli İşçi ve Gençlik Federasyonu üyelerininde bulunduğu ırkçılık karşıtı yaklaşık 500 kişi, Viyana Üniversitesi önünde toplandı. "Irkçılığa hayır", "Polisler arasındaki Neo-Naziler temizlensin" yazılı dövizler taşıyan grup, "Antifaşizm suç değildir, Irkçılık karşıtları değil, ırkçılar yargılansın" şeklinde slogan atarak Adalet Bakanlığına yürüdü.

Bakanlığın önünde toplanan grup, "Neo-Nazilerin saldırılarının görmezden gelinmemesini ve ırkçıların korunmamasını" istedi.

Grup adına konuşan Can Tohumcu, "Bu saldırılar sadece emekçilere yönelik saldırı değildir. Bu saldırılar, göçmenlere yönelik ırkçı bir saldırıdır. Bize yapılan ırkçı saldırılar cezalandırılmazsa ırkçıların saldırıları artarak devam edecek. Biz adalet istiyoruz. Avusturya faşizm tarihiyle hesaplaşmalıdır. Polislerin içerisinde ırkçı bir yapı vardır. Bu yapının temizlenmesini istiyoruz. Tek suçu kendini savunmak olan arkadaşlarımızın beraat etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Eylem, mahkeme önünde olaysız sona erdi.

Viyana'da, 27 Ekim 2013'te yaklaşık 40 kişilik ırkçı grup, ellerinde kesici aletler ve Neo-Nazi söylemlerle Viyana Türkiyeli İşçiler Derneğine düzenlediği saldırıda dernek binasına hasar verilmiş ve bir kişi yaralanmıştı. Mahkeme süreci devam eden olayla ilgili saldırgan 7 kişiyle saldırganlara karşılık veren 2 kişi yargılanıyor. - Viyana

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title