Haberler

Avusturya'da "Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anma" Programı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Muhsin Yazıcıoğlu'nun bütün darbelere direndiğini belirterek, " Muhsin Yazıcıoğlu, 28 Şubat darbecilerine asla boyun eğmedi." dedi.

Özdağ, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avrupalı Tük Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenen " Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anma Programı"nda yaptığı konuşmada, herkesin ümitsizliğe düştüğü anlarda kahramanların ortaya çıktığını ve milletlerin kahramanlarıyla yaşadıklarını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu ile 1976 yılında tanıştığını anlatan Özdağ, 1980 darbesine birlikte yakalandıklarını ve birlikte mücadele verdiklerini aktardı.

Viyana'da başlayan çöküşün Cumhuriyet'in kurulmasıyla son bulduğunu kaydeden Özdağ, "Önce milleti sağa sola bölüp dövüştürdüler, sonra gençlerin omuzlarına basarak, darbe yaparak iktidar oldular." dedi.

Yazıcıoğlu'nun Mehmet Akif Ersoy hayranı olduğunu dile getiren Özdağ, her yıl Taceddin Dergahı'na giderek törenlere katıldığını ve en son konuşma yaptığı yere defnedildiğini söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu ve kendisinin 1980 darbesinden sonra 7 yıl cezaevinde kaldıklarını ifade eden Özdağ, "Muhsin Yazıcıoğlu cezaevinde büyük işkenceler çekti. Ama o hiçbir zaman arkadaşlarını, fikirlerini ve değerlerini satmadı. Cezaevinde günlerini ibadet ederek, Kur'an okuyarak geçirdi." diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun her zaman milletin iradesine inandığını anlatan Özdağ, onun siyasiler, askerler ve medya patronları ve sermaye çevrelerinden gelen tehditlere hiçbir zaman boyun eğmediğini belirtti.

"Niye 5 sene sustunuz?"

Özdağ, Yazıcıoğlu'nun 28 Şubat sürecinde darbecilere direndiğini ve baskılara rağmen Erbakan hükümetine destek verdiğini anlatarak, " Muhsin Yazıcıoğlu, 28 Şubat darbecilerine asla boyun eğmedi." ifadelerini kullandı.

Paralel medya organlarının " Muhsin Yazıcıoğlu'nu Recep Tayyip Erdoğan öldürttü" diye propaganda yaptığına işaret eden Özdağ, şöyle devam etti:

"Peki bunu niye 17-12 Aralık öncesinde söylemediniz? Siz yiğit Müslümansanız niye o zaman söylemediniz? Yazıcıoğlu 2009'da vefat etti. Arada 5 sene var, niye 5 sene sustunuz? Türkiye'de halen darbeci vesayetçiler var, egemen güçlerin uzantıları var."

"Şahsiyetinden, karakterinden ve ahlakından taviz vermezdi"

Yazıcıoğlu'nun bindiği helikopterin düşürüldüğüne inandığını vurgulayan Özdağ, şunları söyledi:

"Ben helikopterin düşürüldüğüne inanıyorum. Çekiç Güç'e oy vermemiş, Erbakan'ı tercih etmiş, darbelere ve 28 Şubat'a kafa tutmuş, milli iradenin ve demokrasinin yanında yer almış, Kürtlere kardeşim demiş, PKK ile mücadele etmiş bir liderdir. Yüzde 2 oy aldı ama bir ıslığı ile yüzbinleri ve milyonları sokağa çıkaracak kadar güçlüydü kendisi. Bugün yaşasaydı bugünkü sıkıntılara karşı Güneydoğu'daki sıkıntılara karşı, bu Paralel Yapı'ya karşıda ben tahmin ediyorum ki hükümetin yanında yer alırdı, meclis iradesinin, millet iradesinin yanında yer alırdı. Muhsin Yazıcıoğlu şahsiyetinden, karakterinden ve ahlakından taviz vermezdi."

Eski AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise Yazıcıoğlu'nun iki dönem genel sekreter yardımcılığı görevini yaptığını belirterek, "İnsanlar vardır isimleri büyüktür, uzaktan yaklaştıkça o büyüklük küçülür, sonra bakırsınız hayalinizdeki insan kaybolur. Muhsin başkana ne kadar yaklaşırsanız o kadar büyür, ne kadar yakın olursanız, muhabbetiniz o kadar artardı." dedi.

Kabakcı, Yazıcıoğlu'nun herkese insan merkezli baktığını ve irfan kaynaklarından beslenen bir mantığa sahip olduğunu kaydetti.

Oyuncu Ahmet Yenilmez de Yazıcıoğlu'nun Mehmet Akif aşığı olduğunu ve ikisinin birçok ortak noktaları olduğunu söyledi. Programda Yazıcıoğlu'nun "Üşüyorum" şiirini okuyan Yenilmez, "Başkan'ı anlatan en güzel kelimelerden bir tanesi inanmışlığıydı. İnanmadığı hiçbir şeyi yapmadı, inanmadığı hiçbir şeyi bizimle paylaşmadı." ifadelerini kullandı.

Muhsin Yazıcıoğlu için yapılan hatim duasının ardından anma programında, Özdağ, Kabakcı ve Yenilmez, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Selçuk Özdağ Avusturya 28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title