Haberler

Avusturya'da Mödling Sultanahmet Cami İbadete Açıldı

Avusturya'nın Aşağı Avusturya eyaletinde, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB) bünyesinde faaliyet gösteren Mödling Sultanahmet Cami, törenle ibadete açıldı.

Türk ve Avusturya milli marşlarının okunmasını ardından başlayan törene, Viyana Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Şevki Tosun, Maria Enzersdorf Belediye Başkan Yardımcısı Andreas Stöhr, Sultanahmet Cami Dernek Başkanı İhsan Polat ile çok sayıda davetli katıldı.

Tosun, törende yaptığı konuşmada, camilerin sadece Müslümanların topluca ibadet ettikleri yerler değil, aynı zamanda toplumsal birlik ve beraberliğin mekanları olduğunu söyledi.

Tosun, "Kendi örf ve adetlerini, geleneklerini sürdürülebilmesi, değerlerini kaybetmemesi için içinde yaşadığımız bu ülkenin değerleriyle de çatışmayacak şekilde Türk toplumunun böyle mekanlara çok ihtiyacı vardır. Geçmişten günümüze kadar bireysel ve toplumsal hayatımızın zenginleşip manevi derinlik kazanmasında, birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde önemli görevler ifa eden camilerimizin en temel hayri faaliyetleri arasında yer almıştır. Bu cami, şüphesiz ölçülemeyecek, fedakarlıkların, yorgunlukların ve çabanın sonucunda bu hale gelmiştir" dedi.

Sutanahmet Cami Dernek Başkanı Polat da Mödling'deki diğer caminin yetersiz kalması üzerine 3 ay önce buraya taşındıklarını ve ibadete hazır hale getirildiğini belirtti. Caminin herkese hayırlı olmasını dileyen Polat, "Cemaatimiz ve gençlerimizle gece gündüz demeden çalışarak camimizi bu hale getirdik. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından ibadete açılan cami davetlilere gezdirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Sultanahmet Avusturya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title