Haberler

Avustralya Türk Savunma İttifakı Ulusal Kongresi - Melbourne

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Kongreye katılan katılımcılardan detaylar -Avustralya Türk Savunma İttifakı Ulusal Kongresindeki konuşmacılardan görüntüler -ATA-A Başkanı Ertunç Özen'in açıklamaları Konferansa katılan genç Türklerden Çağla Olcan'ın açıklaması Konferansa katılan genç Türklerden Kerime Taşkın'ın açıklaması Avustralya Türk Savunma İttifakı Ulusal Kongresi ATA-A Başkanı Özen: "Tarihçilerimiz artık parlamentoya gidip konuşuyor, bize artık gazetelerde, televizyonlarda söz hakkı tanınıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Kongreye katılan katılımcılardan detaylar

- Avustralya Türk Savunma İttifakı Ulusal Kongresindeki konuşmacılardan görüntüler

-ATA-A Başkanı Ertunç Özen'in açıklamaları

Konferansa katılan genç Türklerden Çağla Olcan'ın açıklaması

Konferansa katılan genç Türklerden Kerime Taşkın'ın açıklaması Avustralya Türk Savunma İttifakı Ulusal Kongresi

ATA-A Başkanı Özen:

"Tarihçilerimiz artık parlamentoya gidip konuşuyor, bize artık gazetelerde, televizyonlarda söz hakkı tanınıyor. Yani bunları iki senede ATA-A'nın faaliyetleri sonunda gelen başarılar olarak görüyoruz"

MELBOURNE (AA) – Avustralya'da Türkiye lehine lobi faaliyetleri yürüten Avustralya Türk Savunma İttifakı (ATA-A) Başkanı Ertunç Özen, "Tarihçilerimiz artık parlamentoya gidip konuşuyor, bize artık gazetelerde, televizyonlarda söz hakkı tanınıyor. Yani bunları iki senede ATA-A'nın faaliyetleri sonunda gelen başarılar olarak görüyoruz" dedi.

Avustralya Türk Savunma İttifakı'nın (ATA-A) Ulusal Kongresi ve Ulusal Genç Liderler Konferansı Avustralya'nın Melbourne kentinde başladı.

Melbourne Pullman Hotel'de iki gün sürecek konferansın açılışında ATA-A Başkanı Ertunç Özen'in yanı sıra Avustralya İşçi Partisi Victoria Eyalet Milletvekili Nazlı Süleyman ve Türkiye'nin Kanberra Büyükelçisi Vakur Gökdenizler birer konuşma yaptı.

Türkiye'nin Kanberra Büyükelçisi Gökdenizler, Avustralya'ya göç eden Türk vatandaşlarının kısa sürede elde ettiği başarılardan mutluluk duyduklarını vurgulayarak, "Bugün yapılacak oturumlarda da Avustralya'daki Türk toplumun temsilcilerini konuşmacı olarak görmek bir övünç kaynağıdır bizim için" diye konuştu.

Türkiye aleyhine yürütülen çalışmalara karşı birlikte mücadele etmenin gerekliğine değinen Gökdenizler, "Avustralya ve Türkiye'nin dostluğunu bozmaya çalışan malum çevrelere karşı, hep birlikte, beraberce, dostluk ve dayanışma içerisinde çalışmaya devam etmek zorundayız" dedi.

ATA-A Başkanı Ertunç Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilk kez gerçekleştirdikleri Ulusal Kongre ve Ulusal Genç Liderler Konferansı'ndaki amacın Türk gençlerini bir araya getirerek güçlü bir birlik oluşturmak olduğunu anlattı.

Avustralya Türk Savunma İttifakı kurulmadan önce Türkiye aleyhine konuşmanın çok kolay olduğunu dile getiren Özen, şöyle devam etti:

"ATA-A kurulmadan önce sanki Türkiye'nin aleyhine konuşmak beleş bir şey olmuş gibi kolayca milletvekilleri, politikacılar hep Türkiye'nin aleyhine, Türkiye'nin tarihinin aleyhine konuştuğunu fark ettik, biz bu iki sene içerisinde bunları engellemeye, karşılık göstermeye uğraştık ve bu iki sene içerisinde bayağı bir başarımız oldu."

Yapılan çalışmalar sonucunda Avustralya İşçi Partisi'nin 1915 Olayları'nın meclise gelmesi durumunda parti olarak karşı çıkacağını deklare ettiğini söyleyen Özen, şu an gelinen noktayı ise "Tarihçilerimiz artık parlamentoya gidip konuşuyor, bize artık gazetelerde, televizyonlarda söz hakkı tanınıyor. Yani bunları iki senede ATA-A'nın faaliyetleri sonunda gelen başarılar olarak görüyoruz" sözleri ile değerlendirdi.

"Hakkımızda kötü düşünülmesini istemiyoruz, doğru ne ise o olsun"

Konferansa katılan genç Türklerden Çağla Olcan, Avustralya kamuoyunda Türkler ve Türkiye hakkında haksız ve doğru olmayan bilgilerin yer almasına karşı olduklarını hatırlatarak, "Yanlış anlatanlar, onları düzeltsinler istiyoruz, hakkımızda kötü düşünülmesini istemiyoruz, doğru ne ise o olsun" dedi.

Kerime Taşkın da Avustralya'daki Türk gençlerinin bilinçli bir şekilde savunma yapabilmeleri için eğitilmeye ihtiyacı olduğuna inandığını kaydederek, "Onun için gençlerimizin ileriki zamanlarda nasıl kendilerini ilerletmeleri gerektiğini öğrenmeleri için böyle kongreler gerçekten çok önemli" diye konuştu.

Avustralya Türk Savunma İttifakı

Yaklaşık iki yıl önce Avustralya'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi ile kurulan Avustralya Türk Savunma İttifakı (ATA-A) Türkiye aleyhinde yaşanan gelişmelere karşı lobi faaliyetleri yürüten bir sivil toplum kuruluşu. ATA-A ilk ciddi faaliyetini, önceki yıllarda Yeni Güney Galler Eyalet Parlamentosu'nda kabul edilen sözde Ermeni tasarısını 2015 yılında geri çektirmekle gerçekleştirdi.

2013'ten beri parlamentoya 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları hakkında Türkiye aleyhine tasarı getiren, buna Süryanileri ve Rumları da katan Hristiyan Demokrat Partisi lideri Fred Nile, bu kez tasarısını geri çekmek zorunda kalmıştı. ATA-A'nın lobi faaliyetleri ve Türk halkının tepkileri sonucunda tasarıyı çeken Fred Nile'ın daha önce parlamentonun alt ve üst kanadına sunduğu beş tasarı hiç itiraz görmeden oybirliğiyle kabul edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi Avustralya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title