Haberler

Avustralya'nın Tartışmalı Nauru Gözaltı Merkezi

Avustralya'nın Pasifik okyanusundaki gözaltı merkezlerinden Nauru adasında, kadın ve çocuk sığınmacıların istismara ve tacize uğradığı bildirildi.

Avustralya'nın Pasifik okyanusundaki gözaltı merkezlerinden Nauru adasında, kadın ve çocuk sığınmacıların istismara ve tacize uğradığı bildirildi.

Guardian gazetesinin haberine göre, Mayıs 2013- Ekim 2015 tarihlerinde çalışanlar tarafından tutulan iki binden fazla rapor, merkezde yaşayan mülteci kadın ve çocukların cinsel istismara maruz kaldığını, ayrıca travma geçirdiğini gösteriyor.

Habere göre, raporlarda, sığınmacı kızların okullarda diğer öğrenciler tarafından taciz edildiği, sigara ve esrar karşılığında cinsel ilişkiye zorlandığı, tacize uğrayanların kendilerine zarar vermeye çalıştığı belirtildi.

Raporda, sığınmacıların geçirdiği travmalar arasında reşit olmayan bir çocuğun eline iğneyle kalp şekli çizilmesi, mülteci bir kadının Avustralya'da yaşayan eşinin adını göğsüne bıçakla kazıması gibi örnekler de gösterildi.

Avustralya hükümeti, raporlardaki suçlamaların henüz teyit edilmediğini, merkezde yaşandığı iddia edilen olayların araştırılmak üzere Nauru emniyetine bildirildiğini belirtti.

Öte yandan Avustralyalı yetkili Rishard Marles, merkezde şeffaflık olmamasını ve bağımsız denetim yapılmamasını eleştirdi.

Bu arada Avustralya Göç Bakanlığı sözcüsü, Nauru hükümetinin kontrolünü devralacağı merkezdeki mültecilerin sağlık, refah ve güvenliğinin sağlanmasına destek olmaya devam ettiklerini açıkladı.

Nauru gözaltı merkezinde yaklaşık üç yıldır tutulan İranlı mülteci Omid Masoumali, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) görevlilerinin gözü önünde kendini yakarak intihar etmişti.

Masoumali'nin intiharından beş gün sonra da kampta kalan Somalili bir kadın, kendini ateşe vermiş ve ağır yaralanmıştı. Yaşanan olaylar, dikkatleri bir kez daha gözaltı merkezlerine çevirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title