Haberler

Avustralya'deki Rehine Operasyonu

Ölen rehinelerden biri kafeteryanın müdürü, diğeri üç çocuk annesi avukat.

Avustralya'nın Sidney kentindeki bir kafede rehin alınan ve kurtarma operasyonundan sonra hayatını kaybettiği açıklanan iki kişiden birinin, saldırganın elinden silahı almaya çalışan kafenin müdürü olduğu belirtildi.

Sidney kent merkezindeki Martin Meydanı'nda bulunan Lindt Cafe'de çalışanları ve müşterileri yaklaşık 17 saat rehin tutan 49 yaşındaki Man Haron Moris'e karşı düzenlenen operasyondan sonra öldüğü duyurulan iki rehinenin kimlikleri açıklandı.

Hayatını kaybeden rehinelerden birinin Monis'in elinden silahı almaya çalışan kafeterya müdürü Tori Johnson (34) olduğu ifade edildi. Yaşamını yitiren diğer rehinenin 38 yaşında üç çocuk annesi avukat Katrina Dawson olduğu, avukatın hamile arkadaşını korumak isterken öldüğü kaydedildi.

Rehineleri kimin öldürdüğü kesinlik kazanmadı

Rehinelerin Monis tarafından mı yoksa polis operasyonu sırasında mı hayatlarını kaybettiği henüz kesinlik kazanmadı. Kafeterya müdürü Tori Johnson'un Monis'in uyuklamasından faydalanarak silahını almaya çalıştığı ve bu yüzden Monis'in silahından çıkan kurşunla hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Avustralya İstihbarat Teşkilatı'na eleştiri

Uzmanlar, birçok suça karışan ve cezaevinden kefaletle serbest bırakılan Monis'in Avustralya Gizli Servisi (ASİO) tarafından neden takip edilmediği sorusunu gündeme getirdi. Monis'in dışarıda değil cezaevinde olması gerektiğini savunan uzmanlar, Monis'in avukatının, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığı ve mantıklı kararlar veremediği yönündeki açıklamalarına dikkati çekti.

Bu arada, Avustralya parlamentosunda bayrak yarıya indirildi, Lindt Cafe'nin bulunduğu caddeye çok sayıda çiçek bırakıldı.

Çiçek bırakanlar arasında Sidney'e gelen Avustralya Başbakanı Tony Abbott, çok sayıda Avustralyalı Müslüman ve Avustralya Müftüsü İbrahim Ebu Muhammed de vardı. - Canberra

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title