Haberler

Avustralya'dan Afganistan'a 300 Milyon Dolar Yardım

Avustralya, Afganistan güvenlik güçlerinin gelişimine katkıda bulunmak üzere 300 milyon dolarlık ek yardım yapacağını açıkladı.

Avustralya hükümeti, Polonya'nın başkenti Varşova'da başlayan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde ana gündem maddelerinden biri olması beklenen Afganistan'ın güvenliğinin gelişimi için 300 milyon dolar ek destekte bulunacağını bildirdi.

Avustralya Savunma Bakanlığının resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, Avustralya'nın 2010-2017 yıllarında Afganistan güvenlik güçlerinin gelişimine 500 milyon ABD doları katkıda bulunacağı, buna ek olarak 2017-2020 yılına kadar ise 300 milyon ABD doları ekstra katkı yapacağı da belirtildi.

Taliban ve diğer terörist gruplara karşı Afganistan güvenlik güçlerinin kapasitesini artırmanın hayati önem taşıdığı belirtilen açıklamada, ek yardım kararının, Avustralya'nın Afganistan ve bölgedeki uluslararası çabalara katkı yapma anlamında yapıcı rolünü güçlendirmeye yönelik olduğu vurgulandı.

Afganistan'da NATO önderliğinde görev yapan yaklaşık 3 bin kişilik uluslararası güce, Avustralya da 270 askeri personel ile katkıda bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Afganistan Varşova Polonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title