Haberler

Avustralya'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Melbourne'de iki bin kadar kişi, Müslümanlara karşı saldırıları protesto etti.

Avustralya'nın Melbourne kentinde Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Melbourne Eyalet Kütüphanesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, ülkede son zamanlarda yükselişe geçen İslam karşıtlığını ve Müslümanlara yönelik saldırıları kınadı, "Müslümanlara evet, ırkçılara hayır" sloganı attı.

Gösteride, ülkede terör tehdidi seviyesinin artırılması, IŞİD destekçilerine karşı operasyonlar ve yeni terör yasalarının hazırlanmasının, Avustralyalı Müslümanları ırkçıların hedefi haline getirdiği ifade edilerek IŞİD'den en büyük zararı Müslümanların gördüğü belirtildi.

Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Melbourne milletvekili Adam Bandt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşiller olarak ülkedeki durumdan endişe duyduklarını söyleyerek şunları kaydetti:

" Avustralya'da, Müslüman Avustralyalılara, özellikle kadınlar karşı saldırıların arttığını görüyoruz. Avustralya herhangi bir savaşa katıldığında, ulusal güvenlik gündeme geldiğinde belli bir kesime karşı saldırılar başlıyor ve biz Avustralya'da inancı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin, herkesin eşit haklara sahip olmasından emin olmak istiyoruz. Şu anda eşitliğin biraz bozulduğunu hissediyoruz."

Konuşmalardan sonra yürüyüşe geçen protestocular, "Irkçılığa hayır, savaşa hayır, bunun için savaşıyoruz", "İslamofobi mutlaka gitmeli", "Irkçılığa hayır, korkuya hayır" sloganları attı.

Gösteriye katılan Avustralyalı Türklerden Ceylan Deniz, son zamanlarda Müslümanlara yapılan saldırılardan rahatsız olduklarını belirterek "Evet rahatsız ediyor çünkü biz de sonuçta Müslümanız ve Avustralya gibi bir ülkedeyiz. Böyle şeylerin olmaması lazım. Hepimiz insanız, hepimiz burada doğduk, burada doğmasak bile buradayız, yani herkes gibi insanız. İnsanlara insan gibi bakmaları lazım" dedi.

Gösteri olaysız sona erdi. - Melbourne

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title