Haberler

Avukatların "İmralı Mahkumları" Açıklaması...

Asrın hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Günay, Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinden değişik tarihlerde İmralı Adası'nda hapis yatan Abdullah Öcalan'ın yanına gönderilen 5 mahkumdan Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran'ın Silivri Cezaevi'ne nakledildiğini belirterek, 2 müvekkiliyle görüşemediklerini söyledi.

Asrın hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Günay, Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinden değişik tarihlerde İmralı Adası'nda hapis yatan Abdullah Öcalan'ın yanına gönderilen 5 mahkumdan Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran'ın Silivri Cezaevi'ne nakledildiğini belirterek, 2 müvekkiliyle görüşemediklerini söyledi.

Bir grup avukatla birlikte Silivri Cezaevi'ne gelen avukat Ebru Günay, çıkışta yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün yaptığımız ziyarette cezaevi yetkilileriyle görüşme şansımız olmadı. Hükümlü olduklarından sadece Pazartesi günü avukat görüşü yapılacağı beyan edildi. Tüm ısrarlarımıza rağmen bu keyfi tutumdan vazgeçilmedi. Biz de cezaevi yetkilileri hakkında şikayetçi olduk. Açıkçası bu durum bizi kaygılandırıyor. İmralı Adası'ndan gelen hükümlüler ve İmralı'da bulunan diğer 4 müvekillimizin sağlığı ve güvenliği hakkında endişelerimiz var. Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran ile görüştürülmememizin ardında gizlenen bir durum var. Adalet Bakanlığı dahil bu bilgi bizden gizleniyor. İçerideki 2 müvekkilimiz hakkında sağlıkları ve güvenlikleri hakkında endişeliyiz. Çünkü biz onları görmediğimiz, temas etmediğimiz sürece güvenlikli olup olmadıklarından emin olmayacağız. Yetkili ağızların söylediği hiçbir şey bizleri tatmin etmiyor."

Avukatlar, açıklamanın ardından cezaevi önünden ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan İmralı Adası Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title