Haberler

Avukatlardan, "Öcalan'a Tecrit Uygulandığı" İddiası

Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmediği ve cezaevinde kendisine tecrit uygulandığı iddiasında bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmediği ve cezaevinde kendisine tecrit uygulandığı iddiasında bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar, "İmralı tecritine hayır, Öcalan'a özgürlük" yazılı pankart açtı. Açıklamaya, HDP İstanbul milletvekilleri Beyza Üstün ile Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

Avukat Ömer Güneş, nisandan bu yana Öcalan ile görüşmelerine izin verilmediğini belirterek, izin için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracaklarını bildirdi.

Okunan yazılı açıklamada ise Öcalan'ın 16 yıldır katı tecrit koşullarında tutulduğu savunularak, avukatlarının 27 Temmuz 2011, ailesinin 6 Ekim 2014, HDP heyetinin ise 5 Nisan 2015'ten bugüne kadar Öcalan ile görüştürülmediği öne sürüldü.

Öcalan ile görüşmek için her hafta avukatların Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğu ancak bu taleplerin kabul edilmediği aktarılan açıklamada, "Öcalan'ın içinde bulunduğu sağlık koşullarını, mesleğimizin bir gereği olarak, her türlü talebimize rağmen öğrenememekteyiz" denildi.

HDP milletvekillerinden Beyza Üstün de "Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılması gerektiğini" ifade ederek, HDP heyetinin görüşme taleplerinin yerine getirilmesini ve sürecin hemen başlatılmasını istedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından kısa süreli oturma eylemi yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Abdullah Öcalan Beyza Üstün İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title