Haberler

Avukatlardan Başsavcı Salihoğlu'nun Açıklamasına Tepki: Suç İşledi

Güncelleme:

Hidayet Karaca ve polislerle ilgili tahliye kararının ardından jet hızla kararın yok hükmünde sayılmasına ve Başsavcı'nın açıklamasına avukatlardan tepki: Karar hukuk katliamı, Başsavcı suç işledi.

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin "paralel yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında verdiği tahliye kararının usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle "yok hükmünde" olduğuna ve bu nedenle şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Kararın ardından Avukatlar Gültekin Avcı ve Ömer Turanlı Çağlayan Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın Avukatı Gültekin Avcı ve Avukat Ömer Turanlı, 10 Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı karar ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun yaptığı yazılı açıklamaya tepki gösterdi.

"KARAR HUKUK KATLİAMI, BAŞSAVCI DA AÇIKLAMASIYLA SUÇ İŞLEDİ"

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis barikatlarıyla çevrilmiş alanda konuşan Avukat Gültekin Avcı, "10. Sulh Ceza Hakimliği inanılmaz bir şekilde, kendisinden üst derece bir mahkemenin kararını değerlendirdi. Mahkeme olmayan Sulh Ceza Hakimliği dedi ki, '32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar yok hükmündedir.' Bu birinci hukuk katliamı… Diğeri, 32 Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararlara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının görevsiz ve yetkisiz bir şekilde, statüsünü aşarak, kanunsuzca suç işleyerek yaptığı bir açıklama var. Hiçbir Cumhuriyet Başsavcısının veya savcının bu konuda açıklama yapma yetkisi yok. Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Türk Ceza Kanunu'nun 277 ve 288. maddelerini çiğdeni ve suç işledi." diye konuştu.

"SAVCININ VERDİĞİ BİR KARAR YOK"

Sürecin takipçisi olacaklarını, adliye önündeki bekleyişlerini sürdüreceklerini belirten Avukat Ömer Turanlı ise, "Bekleyeceğiz, beklemeye de devam edeceğiz. Bizim hukuktan, adaletten geri dönmemiz mümkün değildir. Yapacak bir şey yok. Savcının verdiği bir karar yok. İnşaallah mahkemenin verdiği tahliye kararını sayın savcı imzalar cezaevine gönderir ve hukuk tecelli eder" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Hidayet Karaca Hadi Salihoğlu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (66)

NE EDERSEN KENDİNE:

BURADA HUKUĞU ELEŞTİREN CEMAAT SEMPATİZANI ARKADAŞLAR, DÜN AYNI HUKUĞU ASKERLERE SİZ UYGULADINIZ. BİRÇOK MASUM İNSANI YILLARCA YATIRDINIZ, İŞİNDEN ETTİNİZ AİLELER DAĞILDI. O ZAMAN STV BUNLARI DÖNDÜRE DÖNDÜRE VERİYOR SPİKERİNİZ UZATA UZATA -KAMUOYU BUNU MERAK EDİYOOOR-DİYEREK ASKERİN ÜZERİNDE TEPİNİYORDUNUZ. NE OLDU? DÖNDÜ SİZE, ALLAH KİTAP DE SONRADA HAK YE. GENELKURMAY BAŞKANINI TERÖR ÖRGÜTÜ BAŞI YAPTINIZ. . . EE ÇEKECEKSİNİZ, ÇÜNKÜ YAPTINIZ.

36
13
yanıtYanıtla
inadına AK PARTI inadına BÎLAL ERDOGANmobilWeb@haberler.com:

Ben oyumu geçen seçimlerde yaşar büyükanıt a verdim. Ama bu seçimlerde oyumu inanan yolsuzluk hırsızlık yapmayan yalnızca doğrunun yanında olan AK PARTI ye verecem. Verecem işte verecem ooooohhhhhhhh size

7
38
yanıtYanıtla
sen kayamobilWeb@haberler.com:

Başsavcı saraya bağlı yasa sökmez

25
14
yanıtYanıtla
Gerçek tarihMobil-IOS:

Kendilerinin yaptığı hukuk katliamı hukuku dolanma, az biraz hukuk bilgisi olan adam bilir bunu, sen tutukluluk talebini değerlendirecek 10 tane sulh ceza hakimini reddi hakim deyip, dilekçeleri asliye cezaya vereceksin ki reddi hakim talepli dilekçeler sulh ceza hakimliğine verilmelidir önce sulh ceza hakimliği değerlendirmelidir, bunu es geçeceksin, sonra 10 tane sulh ceza hakimi reddi hakim talebi kabul edilecek ki mahkeme reddedilmez hakim reddedilir, değerlendirmeyi yapacak sulh ceza hakimleri reddedilirse reddedilen hakimlerin yerine geçici görevlendirmeyle yeni sulh hakimleri atanması lazım adalet komisyonunca bunu da es geçeceksin sonra hiç yetkisi dahilinde olmayan asliye ceza yangından mal kaçırır gibi tahliye verecek buna hukuka uygun diyeceksin peh peh peh yurt dışına kaçıramamışlar ona yanıyolar

8
28
yanıtYanıtla
NEVŞEHİRLİ:

hukukçular tertemiz sütten çıkmış ak kaşık savcı suçlu çünkü devlet memuru konuşamaz avukatlar her şeyi söyler çünkü çenesi düşüktür

13
18
yanıtYanıtla
BAŞKANLIĞA HAYIR ESKİ AKPLİ:

AKP CEMAATİ YEŞERTTİ BAKTI BOYUNU AŞACAK İPİNİ ÇEKTİ ERDOĞAN BAŞKANLIK İSTİYOR EŞBAŞKANLIK DEĞİL

25
5
yanıtYanıtla
BAŞKANLIĞA HAYIR ESKİ AKPLİ:

TAHLİYE VEREN HAKİMİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN

24
6
yanıtYanıtla
ky19:

teröristler doğuda güneydoğuda açık açık fink atıyor ve mecliste şov yapıyor sıkıyorsa sayın savcı onları tutuklasın. . ülkemde ne adalet var ne bişey. .

10
20
yanıtYanıtla
ABIZER:

akp nin sayesinde yargimizda adaletimizde eytimimizde varligmizda ulkemizde dunyanin sonuncu sirasina inmekteyiz sadece bir seyde ireleme var hirsizliklarda dunya ucuncusu basarilar akp

20
9
yanıtYanıtla
derin:

savcı mahkemenin üstündemi. bu nasıl iş arkadaş

25
4
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title