Haberler

Avukatlara Yönelik Saldırılar

İzmir Barosu yönetimi, Gaziantep'te avukat İsmail Akkaya’nın öldürülmesini, Kiraz ilçesinde Mehmet Yaya'nın saldırıya uğramasını protesto etti.

İzmir Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan, son dönemde meslektaşlarına yönelik şiddet olaylarının arttığına dikkati çekerek, "Yargının üç unsurundan biri  olan ve kamu hizmeti yapan biz avukatların yapmış olduğu işlemlerden dolayı saldırıya uğramaları kabul edilemez" dedi.

İzmir Adliyesi baro biriminde düzenlenen basın toplantısına, Kiraz ilçesinde icra takibine gittiği sırada saldırıya uğrayan Avukat Mehmet Yaya ve baroya üye avukatlar katıldı.

Aydın Özcan, hukuki sorunların, anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanması için çalışan avukatların son dönemde görevlerini yaparken hakarete uğradığını, darp edildiğini, hatta öldürüldüğünü söyledi.

Sadece son üç gün içinde Gaziantep Barosu'na kayıtlı meslektaşları İsmail Akkaya'nın bürosunda öldürüldüğünü, Kiraz ilçesinde Mehmet Yaya'nın görevini yaptığı sırada saldırıya uğradığını belirten Özcan, Avukat Zeynep Küçük'ün de mahkeme kaleminde sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında dava açıldığını, ceza aldığını, erteleme ya da  hükmün açıklanması kararı dahi verilmediğini, Yargıtay'ın cezasını onaması nedeniyle de cezaevine gireceğini bildirdi.

Yargının üç unsurundan biri olan ve kamu hizmeti yapan avukatların, yapmış olduğu işlemlerden dolayı saldırıya  uğramalarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özcan, "Maalesef  ki, Yargıtay 4. Ceza Dairesi 14 Mart 2011 tarihli kararında, avukatın hacizde görevli olmadığına hükmederek TCK 265/2 maddesini uygulayarak verilen mahkeme kararını bozmuştur. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza  yönelen saldırılar bireysel gibi görünse de aslında hukuku, savunmayı, hukukun üstünlüğünü hedef alan, hukuku bir tehdit olarak algılayan bir anlayışını toplumda yansımasıdır" dedi.

Özcan, İzmir Barosu olarak, kimden gelirse gelsin avukatlara yönelik şiddetle yılmadan mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, baro üyesi avukatların, saldırıya uğrayan meslektaşlarının fotoğraflarını yakalarına takarak duruşmalara girdikleri görüldü. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Akkaya Aydın Özcan Gaziantep İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title