Haberler

Avukatlar Günü

Kütahya'da, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenledi.

Kütahya'da, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenledi.

Kütahya Adliyesi önünde düzenlenen törende Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Atam, savunma mesleğinin insanlık tarihinin en eski, en kadim mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

Avukatlık mesleğinin en önemli görevlerinden birinin hukukun üstünlüğünün sağlanması ve keyfiliklerin önlenmesi olduğunu dile getiren Atam, şöyle konuştu:

"En önemlisi, biz avukatlar, cesur ve bağımsız olmalıyız. Hiç bir kişinin, grubun ya da siyasi oluşumun etkisinde kalmadan adaletin tecellisi, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı ve her tür hukuksuzluğa karşı dik bir duruş sergileyerek doğrunun ve haklının yanında olmalıyız. Belirttiğim bu hususlar mesleki menfaatlerimizin korunmasının dahi önünde yer almalıdır. Bizler, kamusal faaliyetlerimizi önemsemeli ve toplumsal alana yönelmeliyiz. Bu, mesleğin saygınlığının da bir gereğidir."

Ulus olarak zor bir süreçten geçildiğine işaret eden Atam, "Bizler Çanakkale ruhunu, Kurtuluş Savaşı ruhunu diri tutmalı ve millet olarak birlik beraberlik içinde olmalıyız. İnsan hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmaması, demokratik kazanımların kaybedilmemesi, hukuk devleti ilkesinden, hukukun üstünlüğünden ve evrensel değerlerden taviz verilmemesi için millet olarak hep birlikte, bir ve dik durmalı ve asla bu değerlerimizden taviz vermemeliyiz." diye konuştu.

Tören, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı Avukat Evi'ndeki karma resim sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, davetliler ve avukatlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Avukatlar Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title