Haberler

Avukatlar Günü

Avukatlar Günü dolayısıyla Çanakkale'de tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Baro Başkanı Bülent Şarlan, törendeki konuşmasında, temel hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesinin hak arama özgürlüğü olduğunu, bu anlamda savunma hakkının hukuk sisteminin vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi.

"Demokrasiyi ve hukuk devleti ilkesini eksiksiz olarak yaşama geçirmek istiyorsanız bunu avukatsız yapamazsınız" diyen Şarlan, şöyle konuştu:

"Avukatlar başka ülkeden ihraç edilmemiştir. Bu milletin bağrından çıkmış insanlardır. Unutulmamalı ki avukatlar kamunun vicdanıdır, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve barolara yönelik saldırılar her geçen gün artmaktadır. Baro başkanları ve yönetim kurulları sudan sebeplerle yargılanmakta, yargı kararları ayaklar altına alınmaktadır. Torba yasalarla hukuk katledilmektedir. Anayasayla güvence altına alınan güçler ayrılığı ilkesi yargı paketleriyle ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Anayasa ve kanunlar tanınmamaktadır. Son günlerde avukatlar olarak yaşadığımız olaylar malumunuzdur. Hedef şaşırtmak için adeta Avukatlar hedef haline getirilmektedir. Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan saldırı bunun bahanesi olmuştur. Adalet için özveriyle çabalayan, adaletten ne olursa olsun asla taviz vermeyen avukatlara, hakimlere ve savcılara yönelik bu tür saldırıları dün olduğu gibi bugün de şiddetle kınıyoruz."

Şarlan, İstanbul Adliyesi'nde yaşananların, yargının kurucu unsuru olan avukatlara, tüm yargı camiasına, hukuk sistemine ve ülkeye yapılmış terör eylemi olduğuna işaret ederek, "Kimden gelirse gelsin, her nasıl ve her ne şekilde olursa olsun her türlü şiddetin ve terör eyleminin karşısındayız. Bu vesileyle İstanbul Adliyesi'nde görevi başındayken rehin alınan ve teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm yargı camiasına başsağlığı diliyorum" dedi.

İstanbul Adliyesi'nde yaşanan olay sonrasında adliyelerdeki güvenlik sorununu avukatlar üzerinden çözmeye çalışmanın yanlış bir yöntem olduğunu aktaran Şarlan, "Maalesef yaşanan olayla avukatlar ve cübbemiz arasında bağ kurulmaya, özellikle bu yönde bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Eğer adliyelerde bir güvenlik problemi varsa bu problem herkesi ilgilendirir. Adliyelerdeki güvenliğin çözümü dayatmayla değil, baro başkanları, başsavcılar ve adalet komisyonu başkanlarının bir araya gelmesiyle oluşacak ortak akılla çözülebilir. Biz her zaman birlikte çözümden yanayız. Adliyelerdeki güvenlik zaafının sebebi avukatlar değildir" diye konuştu.

Törene, Belediye Başkan Vekili Adnan Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Nazmi Alp, Çanakkale 4. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Dr. Halil Güner ile yargı mensupları katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Adliyesi Avukatlar Günü Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bayramda eczaneler açık mı, kapalı mı 2024? Ramazan Bayramında hastaneler ve eczaneler çalışıyor mu? BAYRAM MESAJLARI RESİMLİ 2024 | Ramazan Bayramı Sözleri ve Mesajları! En güzel, Dualı, Anlamlı, Kısa Bayram Mesajları… Bayramda yağmur yağacak mı? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller bayramda hava nasıl? Ramazan Bayramı 1.2.3. gün hava durumu! Samsun bayram namazı saat kaçta 2024? Samsun bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Kayseri bayram namazı saat kaçta 2024? Kayseri bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Manisa bayram namazı saat kaçta 2024? Manisa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Kocaeli bayram namazı saat kaçta 2024? Kocaeli bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Şanlıurfa bayram namazı saat kaçta 2024? Şanlıurfa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Konya bayram namazı saat kaçta 2024? Konya bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Bursa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı İzmir bayram namazı saat kaçta 2024? İzmir bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Ankara bayram namazı saat kaçta 2024? Ankara bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı İstanbul bayram namazı saat kaçta 2024? İstanbul bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 9-10 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 9-10 Nisan BAYRAMDA HAVA DURUMU nasıl olacak? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title