Haberler

Avukatlar Günü

Kütahya'da, Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya'da, Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya Adliye Sarayı önünde düzenlenen törende, Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende konuşan Atam, İstanbul'da şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rahmetle andığını ve bugünün de buruk geçtiğini söyledi.

Avukatların, hukukun üstünlüğünün tesisi ve adaletin tecellisi için mücadele ettiklerini dile getiren Atam, şunları kaydetti:

"Hiç kimseden üstün olduğumuz iddiasında değiliz. Ancak, diğer yargı mensupları ile eşit haklara ve uygulamalara tabi olacağımıza dair haklarımızdan vazgeçmeyeceğimiz de açıktır. Bu suçlamalar nedeni ile mesleğimizin savunma yapma konumuna getirilmesi de ayrıca üzüntü vericidir. Buna rağmen hukukun üstünlüğünün her daim galip geleceğine ilişkin inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz."

Törene, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Yavuz, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, iş adamı Rıza Güral, baro avukatları ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Selim Kiraz Avukatlar Günü İstanbul Kütahya Yerel Haberler

title