Haberler

Avukat Turanlı: "21 Kişiden 17'si Tutuklandı 4'ü Serbest Bırakıldı"

Paralel yapı iddialarına ilişkin "Yasadışı dinleme" soruşturmasında gözaltına alınan 21 polisten, aralarında eski Emniyet amiri Gafur Ataç’ın da bulunduğu 17 polis tutuklandı, 4 polis ise serbest bırakıldı.

Paralel yapı iddialarına ilişkin "Yasadışı dinleme" soruşturmasında gözaltına alınan 21 polisten, aralarında eski Emniyet amiri Gafur Ataç'ın da bulunduğu 17 polis tutuklandı, 4 polis ise serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında paralel yapı iddialarına ilişkin 'Yasadışı dinleme' soruşturma kapsamında 8 Şubat'ta gözaltına alınan 21 polisten 17'si tutuklandı. İfadelerinin alınmalarının ardından adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden, Emniyet amirleri Gafur Ataç, Oğuzhan Ceylan, başkomiser Mehmet Işık, komiserler Selman Yuyucu, Serhat Taner Doğan ve Necati Arslan'ın da aralarında bulunduğu 17 emniyet mensubu tutuklandı. Beyzade Ünver, Kılıç Arslan, Halil Akdeniz ve İsmail Acer ise serbest bırakıldı.

Tutuklamalar hakkında açıklamada bulunan Avukat Ömer Turanlı, "21 kişi malumunuz gözaltına alındı. 21 kişiden Beyzade Ünver, Kılıç Arslan, Halil Akdeniz ve İsmail Acer serbest bırakıldı. Diğer 17 kişi tutuklandı. Tutuklananların tutuklanma sebebi, TCK'nın mevcut insanları cezalandırıp algı yaratmak için adeta torba bir mantıkla ne varsa hepsini yazdılar. O gerekçelerle de tutukladılar. Zannedersem bu 15 Şubat yıldönümü, bu yıldönümünde birilerine hediye verilmek istendi. Herhalde o hediye de bizim müvekkillerimizin kellesi oldu. Biz bu hukuk mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gafur Ataç Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title