Haberler

Avukat Olmak İçin Sınav Şartı Getirildi

Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Staj Yönetmeliğindeki değişikliğe göre; avukat adaylarının avukatlık stajına başlayabilmeleri için yazılı olarak yapılan staja kabul değerlendirmesinde başarılı olmaları gerekecek. Buna göre, Staja kabul değerlendirmesi, Türkiye Barolar Birliği ile imzalanacak protokole göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına veya yükseköğretim kurumları arasından belirlenecek bir kuruluşa yaptırılacak.

70 PUAN ALANLAR AVUKATLIĞA ADIM ATACAK

Staja kabul değerlendirme sınavı, Türkçe, mantıksal akıl yürütme ve genel kültür konuları ile anayasa hukuku, medeni hukuk, borçlar hukuku, hukuk yargılaması usulü, ticaret hukuku, icra ve iflas hukuku, ceza hukuku, ceza yargılaması usulü, idare hukuku ve idari yargılama usulü, hukuk felsefesi, hukuk sosyolojisi ve vergi hukuku konularını kapsayan alan bilgisi sorularından yapılacak. Staja kabul değerlendirmesinde Türkçe, mantıksal akıl yürütme ve genel kültür soruları otuz, alan bilgisi soruları yetmiş puan ağırlığında olacak.

Staja kabul değerlendirmesinde 100 üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak. Staja kabul değerlendirmesinde başarılı olanlara "başarı belgesi" verilecek ve bu belgenin geçerlilik süresi 2 yıl olacak.

YILDA EN AZ 3 KEZ

Avukat adayları için, staja kabul değerlendirmeleri, yılda en az 3 kez yapılacak. Aralık 2014'e kadar staja başvuranlar ile staj yapmakta olanlara sınav şartı uygulanmayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (20)

BAY BOZOK:

SMMM olmak için yıllarca bekleyip staja başlama sınavı ve bitirme sınavı vardı bence AVUKATLAR dada olması gereken buydu işi hakkedenlerin alması gayet normal

33
0
yanıtYanıtla
torpilll:

yine torpili olanlar biryerlere gelsin diye yapılmış birşey bu kadar basit

21
0
yanıtYanıtla
CESUR:

NİYE BAŞBAKAN FELAN SINAVDAN GEÇMİYOR? TÜM TBMM PERSONLELİNİ KPSS SOKUN 50''NİN ÜZERİNDE KAÇ KİŞİ ALIYOR BAKIN VE GÜLÜN? AMA ÖĞRETMENDEN 85 İSTİYORLAR.. ADI ADALET PARTİSİ YA, ÇOK GÖRMEMEK LAZIM

14
3
yanıtYanıtla
Kenan kahya:

smmm, eksper ve birçok meslek için getirilen bu kural tabiki de normal. ygs ve diğer sınavların amacını gütmektedir bir yerde fazlalık oluşuyorsa onun içinde seçme hakkı olmalıdır...

13
0
yanıtYanıtla
polat:

yine tayyip kendi adamlarını getirecek

10
3
yanıtYanıtla
fukara:

demekki bundan sonra sadece akp li olanlar avukat olabilecek.ellerine geçiremedikleri bir barolar kalmıştı.bunun için yapıyorlar.

9
2
yanıtYanıtla
serdar:

tamadır artık sınav sorularnı abilerden alırız

7
2
yanıtYanıtla
sibel:

bi öteki dünyaya ğiderken sınav yapılmıyor ğüm diye gidiyorsun:((((((((( MALESEF

7
1
yanıtYanıtla
Tanır:

Sınav olmalı.Ancak şu anda Hukuk Fakültesinde okuyanları/mezunları kapsamamalıdır.Eczacılık yasası da değişti.Ancak Eczacılık fakültesinde okuyanlara kazanılmış hak olarak yasa/yönetmelik uygulanmadı.Burada da böyle olması gerekir.

7
1
yanıtYanıtla
BATMANLI YARDIMCI:

bence çok iyi bir uygulama. Ben şahsen 8 yıldır Avukat katibi olarak 4 avukatın icra vs işlerini yürütüyorum ve bir çok özel üniversite mezunu av. görmüş ve tanışmışım bazıları gerçekten hakkını vermiş ve çalışmışlar, bazıları da cümle kurmakta bile zorlanıyorlar. Kısacası başarılı değiller ve meslek hayatları boyunca belki bir çok kişinin haklarını kazanmak yerine kaybediyorlar. O yüzden bence çok gerekli bir uygulama

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title