Haberler

Avukat Cumhur Keskin Mezarı Başında Anıldı

Van'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen 18. dönem SHP Hakkari Milletvekili Av. Cumhur Keskin, ölümünün 14. yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Van'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen 18. dönem SHP Hakkari Milletvekili Av. Cumhur Keskin, ölümünün 14. yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Van'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen 18. dönem SHP Hakkari Milletvekili Av. Cumhur Keskin, ölümünün 14. yılında ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından mezarı başında anıldı. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Halkın Sesi Gazetesi tesislerinde toplanan vatandaşlar, burada büyük bir araç konvoyu ile Dağgöl Mahallesi Kalealtı Mezarlığı'na hareket ettiler. Keskin ailesi, yakınları ve sevenleri, Av. Cumhur Keskin'i mezarı başında anarak dua edip kabrine gül bıraktılar. Daha sonrada vatandaşlar tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Av. Cumhur Keskin'in yeğeni ve Durankaya eski Belediye Başkanı Fatih Keskin, amcası için mezarı başında ve Halkın Sesi Gazetesi tesislerinde anma töreni düzenlendiğini belirtti. Keskin, "Cumhur Keskin'in yokluğu bugün daha çok iyi anlaşılıyor. Kritik süreçlerden geçtiğimiz bu dönemde amcam Cumhur Keskin gibi halk sevdalısı, cesur insanların bu halkın içinde bulunması gerekirdi. Ama ne yazık ki feodal zihniyet Cumhur Keskin gibi bir insanın katledilmesine sebep oldu. Aslında bu yapılan haksızlık ve namertlik Hakkari halkına yapılmıştır. Çünkü Cumhur Keskin bir aşiret mensubu olarak davranmayan, bütün Hakkari halkına eşit mesafede olan ve hiçbir zaman uzatılan eli geri çevirmeyen bir liderdi. 13 yıl boyunca babam rahmetli Abdurrahman Keskin ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu anma törenine bugün onun da yokluğunun büyük acısıyla geldik. Yaşamları boyunca bu halk için ellerinden geleni yapan, her zaman halkının yanında olan iki büyük çınarı burada anarken bu halkın gönlünde yaptıklarının yüzyıllarca konuşulacağını görmek bizi gururlandırıyor. Bugün bizlerle beraber buraya gelip bizi yalnız bırakmayan siz basın mensuplarına ve sevenlerimize teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Keskin Kalealtı Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title