Haberler

Avrupalı Öğrenciler Keçiören'i Keşfe Çıktı

Avrupa Öğrencileri Forumu’nun (AEGEE) farklı kültürleri bir araya getirmek ve kültürler arası iletişimi artırmak için düzenlediği gezi programı ile Türkiye’ye gelen 18 ülkeden 20 öğrenci, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da misafiri oldu.

Avrupa Öğrencileri Forumu'nun (AEGEE) farklı kültürleri bir araya getirmek ve kültürler arası iletişimi artırmak için düzenlediği gezi programı ile Türkiye'ye gelen 18 ülkeden 20 öğrenci, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da misafiri oldu.

Gençlerin işsizlik sorununa çözüm arayışı getirmek amacıyla istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar da yürüten Forum'un Türkiye gezisine katılanlar arasında Almanya, İspanya, İtalya, Hollanda, Macaristan, Estonya, Makedonya ve Slovakyalı öğrenciler de yer aldı. Gezinin 5 günlük Ankara ayağı kapsamında Keçiören'i ziyaret eden öğrenciler, belediyenin ev sahipliğinde Botanik Parkı, Deniz Dünyası, Hacı Bayram-ı Veli ile Keçiören TOGEM binasını gezdiler. Kartaltepe Kent Ormanı'nda düzenlenen pikniğe katılan gençler, teleferiğe binerek Keçiören'i kuş bakışı görme imkanını da yakaladılar. Estergon Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek hem Türk kültürünü daha iyi tanıma hem de Keçiören Belediyesi'nin hizmetlerini yakından görme fırsatını bulan öğrenciler yoğun geçen günü Ören Köşk'te verilen akşam yemeği ile tamamladılar.

Gezi programına katılanlar içinde yer alan ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği 2.Sınıf Öğrencisi 19 yaşındaki Volkan Ertürk, farklı ülkelerden gelen arkadaşlarının Keçiören'de Türk kültüründen güzel örnekler gördüklerini belirterek, "Türk insanının misafirperverliği arkadaşlarımı çok mutlu etti. Bizleri hiç tanımadıkları halde karpuz, Türk kahvesi ikram ettiler. Bu misafirperverlik ülkemizin güzel tanınmasına vesile oluyor. Kültürel etkinliklere ve gençlere ayrı önem veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a bizlere bu güzel günü yaşattığı için teşekkür ediyorum" dedi.

AB tarafından tanınan Avrupa'nın en büyük gençlik organizasyonu AEGEE ile öğrenciler, Avrupa'nın birçok şehrinde bulunan yaklaşık 200 lokal etkinliğe katılabiliyor. Birbirinden farklı temalara sahip bu gençlik etkinlikleriyle kendilerini geliştirebiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title