Haberler

Avrupalı Konuklara "Ankara'nın Bağları" Eşliğinde Gala

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) Sonbahar Büro Toplantısı’na katılan Avrupalı konuklar, düzenlenen Ankara turuyla Büyükşehir’in proje alanlarını gezdiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) Sonbahar Büro Toplantısı'na katılan Avrupalı konuklar, düzenlenen Ankara turuyla Büyükşehir'in proje alanlarını gezdiler. Gezinin ardından konuklar, Sheraton Otel'de verilen gala yemeğinde şarkılara oyunlarla eşlik ettiler.

Avrupa Bölgeler Asamblesi Toplantısı için Ankara'ya gelen ve düzenlenen toplantıların ardından Ala Restoran'daki yemeğe katılan Avrupalı konuklar, buradan da Büyükşehir Belediyesi yetkilileri eşliğinde Ankara turu yaptı. Gezinin ilk durağı Ankapark'ı Koordinasyon Merkezi'ndeki sunumlar eşliğinde inceleyen konuklar, projeye hayran kaldıklarını dile getirdiler. Ankapark Projesi'nin getirisinin çok fazla olacağına inandığını söyleyen Avusturya Viyana Parlamento çalışanı Thomas Rest, "Ankapark Projesi, hayata geçirileceğine inandığım çok mükemmel ve çok ilginç bir proje. Bu zamana kadar 66 ülke gezdim ve böyle büyük bir proje görmedim" dedi.

Daha önce bu büyüklükte bir tema parkı ve projeyi görmedikleri için şaşkın olduklarını belirten Elena Toyka ise, "Ankapark çok büyük bir proje, çok etkilendim. Bu derece büyük bir projeyi daha önce görmedim" diye konuştu.

"ANKARA ÇOK TEMİZ BİR ŞEHİR"

Büyükşehir Belediyesi'nin örnek kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Proje alanındaki "Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı"nı da gezen konuklar, Ankara'nın gelişmiş ve büyük bir şehir olduğunu dile getirdiler. Thomas Rest, "Ankara, çok güzel ve çok enteresan bir şehir. Her yer temiz ve binaların yapısı çok güzel. Bizim şehirlerimiz küçük olduğu için Ankara gerçekten mükemmel büyüklükte ve gelişmişlikte" dedi.

Elena Toyka Ankara'yı çok sevdiğini, çok büyük bir şehir olduğunu ifade ederken, gece bina aydınlatmalarının başarılı olduğunu belirten Dag Ronning ise şunları söyledi:

"Benim Ankara'ya ilk gelişim. Ankara, güzel, düzenli ve temiz bir şehir. Dün gece geldim ve şehre ilk girişimde rengarenk binalar gördüm. ve bunların birbiriyle uyumu çok güzeldi ve daha önce böyle bir şey görmemiştim, çok hoşuma gitti. Ankara'nın nüfusunun 5 milyon olduğunu duydum ve Norveç'in toplam nüfusu 5 milyon kadar. Ben küçük bir kasabada yaşıyorum, o yüzden doğayı çok seviyorum ama bir büyükşehirde yaşamak isteseydim Ankara'da yaşamak isterdim."

SHERATON'DA TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ İLE AĞIRLANDILAR

Gezinin ardından Sheraton Otel'de düzenlenen gala gecesine katılan Avrupalı konuklar, Türk yemekleri, dostluk mesajları, coşkulu bir konser ve halaylar ile dolu bir gece yaşadılar. Gecede konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, konuklara toplantıya katılımları ve katkıları nedeniyle teşekkür ederek, "Şahsım ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in adına sizleri selamlıyorum" dedi.

Gökşin, toplantının küreselleşen dünyada yerelde sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılmasında ve bölgelerin kalkınmasında büyük yarar sağlayacağının muhakkak olduğuna vurgu yaparak, "Hepiniz gibi ben de burada ele alınan konuların ve tecrübe değişiminin şehirlerimizin ve bölgelerin ortak sorunlarına olumlu çözümler getireceğini ümit etmekteyim" diye konuştu.

Gökşin, Türkiye'nin 1959 yılında başladığı Avrupa Birliği üyelik süreci açısından yapılan çalışmaların yerinde görülmesine imkan veren bu ve benzeri toplantılara ev sahipliği yapmalarının Türkiye'deki olumlu değişimin tanıtılmasına da katkı sağladığını kaydetti.

"KENDİMİZİ TANITMAMIZ ÖNEMLİ"

AER Başkanı Hande Özsan Bozatlı ise, "Bizlere o kadar güzel mesajlar verdiniz ki, bizleri o kadar güzel ağırladınız ki bana söyleyecek hiçbir söz kalmadı. Gurur duydum. Kültürümüzü tanıttık, güzel bir ortamda Avrupalı konuklarımızı misafir ettik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bozatlı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin'e AER'nin bayrağını takdim etti. Yapılan konuşmaların ardından Türkçe, İngilizce ve İspanyolca şarkılardan oluşan zengin repertuarı ile konuklara müzik ziyafeti sunan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın Nur Yoldaş ve Ercan Turgut solistliğindeki konserinin ardından Avrupalı konuklar, gecenin ilerleyen saatlerinde de sanatçı Ercan Turgut'un "Ankara'nın Bağları" ile başlayan hareketli türkülerine oynayarak eşlik ettiler. Gecede Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin dünyaca ünlü halk oyunları ekibi FOMGET de konuklara unutulmaz bir folklor gösterisi sundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sheraton Otel Avusturya Viyana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title