Haberler

Avrupalı Kayserililer Birliği'nden Vali Düzgün'e Ziyaret

Güncelleme:

Vali Orhan Düzgün, Avrupa'da yaşayan Kayserili vatandaşların birlikteliğini canlı tutmak ve geliştirmek amacıyla kurulan Avrupalı Kayserililer Birliği Yönetimi'ni kabul etti.

Vali Düzgün, makamında gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avrupa Kayserililer Birliği çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Vali Düzgün, Kayserilileri ilgilendiren her konuda Valilik olarak destek vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

Avrupa'nın değişik kentlerinde yaşayan çok sayıda Kayserilinin iş hayatında önemli başarılara imza attığını ve bunu memnuniyetle takip ettiğini ifade eden Vali Düzgün, "Avrupalı Kayserililer Birliği'nin değerli başkanı ve yöneticileri özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Birlik, Avrupa'nın değişik bölgelerindeki Kayserilileri bir araya getirerek, sosyal ve kültürel açıdan geleneklerimizin yaşatılmasını sağlıyor. Yurt dışında yaşayan Kayserililerin, düğün, cenaze ve hastalık gibi durumlarda birbirlerine destek olmasında da sivil toplum kuruluşlarının yeri tartışılamaz. Vatandaşlarımızın bu tür durumlarda birbirlerinden haberdar olmalarında dernek ve vakıfların oluşturduğu iletişim zinciri önemli bir boşluğu dolduruyor ve yurtdışındaki vatandaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlıyor. Çalışmalarından ve ziyaretlerinden dolayı Avrupalı Kayserililer Birliği'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Avrupa Kayserililer Birliği Genel Başkanı Erdoğan Esen de, kendilerini kabul ettiği için teşekkür ettiği Vali Düzgün'ün desteğini her zaman hissettiklerini belirterek, bu durumun kendisi ve diğer yöneticiler açısından önemli bir moral kaynağı olduğunu dile getirdi.

Almanya Köln'de kurdukları birliğin bugüne kadar teşkilatlanmasını sağlamak adına önemli toplantılar yaptığını ve kuruluş amacına uygun hemşerileri arasında uyumu sağlamaya çalıştığını kaydeden Esen, şöyle devam etti:

"Avrupa Kayserililer Birliği Avrupa'da yaşayan Kayserili vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve geleneksel yönlerini canlı tutmak, onların Türkiye ve Kayseri ile olan bağlantılarını desteklemek ve korumak için, Avrupa genelinde bu amaçla faaliyetlerde bulunan yerel Kayserili hemşeri derneklerimizin birlikte hareket etmesini sağlayacak ve onlara yön verecek, halk yararına tarafsız bir çizgi izleyecek bir çatı sivil kuruluşudur"

Dernek yöneticileri Mustafa Burç, Şerafettin Şahin, Mehmet Nalbant, İbrahim Çiftçi, Habibe Korkmaz ve Mustafa Duman'ın da katıldığı ziyarette birliğin çalışmaları hakkında Vali Düzgün'e bir dosya takdim edilirken, Vali Düzgün de Genel Başkan Erdoğan Esen'e ziyaret anısına tarihi saat kulesinin kristal maketini hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vali Orhan Düzgün Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title