Haberler

Yeni Pasaportlar 1 Haziran'da! Cüzdan Bedeli Var, Harç Bedeli Yok

Güncelleme:

Bakan Çavuşoğlu, 1 Haziran'dan itibaren yeni pasaportların verilmesine başlanacağını açıkladı. Pasaportlarının süresi hâlâ devam eden vatandaşlar sadece cüzdan bedeli ödeyecek.

Avrupa Birliği, Avrupa'ya seyahat etmek isteyen Türk yurttaşlarının "kâbusu" haline gelen vize zorunluluğunu ortadan kaldıracak ve vizesiz seyahatin önünü açacak tavsiye kararını açıkladı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa komisyonu tavsiye kararını değerlendirdi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır vizesiz Avrupa için sürecin Haziran sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. AB Komisyonu'nun aldığı vize muafiyeti için tavsiye kararının ardından Bakan Çavuşoğlu, 1 Haziran'dan itibaren yeni pasaportların verilmesine başlanacağını açıkladı. Buna göre pasaportlarının süresi hâlâ devam eden vatandaşlar yenileme yaparken harç ücreti ödemeyecek, sadece cüzdan bedeli ödeyecek.

"HAKSIZLIK ORTADAN KALKTI"

Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu ve Meclis'in harcadığı mesailerin sonuçlarının alındığını ve raporda tüm bunlara yer verildiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu , bakanlık olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini, bu karar ile bir haksızlığın ortadan kalktığını söyledi.

"BİR DÖNÜM NOKTASI"

Çavuşoğlu, hedefin AB'ye tam üyelik olduğunu dile getirdi, "Türkiye ve AB her zaman birbirine ihtyiaç duyacaktır. AB'nin Türkiye ile ilişkilerine stratejik perspektiften bakması gerekiyor. Bugün alınan karar da ilişkiler konusunda bir dönüm noktası olabilir" dedi.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ile ilişkilerde yeni bir sayfanın açıldığını, pasaport konusundaki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. AB Bakanı Bozkır da, Salı günü Strasbourg'da görüşmeler yapacağını, parlamento seviyesindeki çalışmaları tüm hızıyla sürdüreceğini kaydetti. Bozkır ve Çavuşoğlu daha sonra Brüksel'e giderek bir dizi toplantıya katılacaklar.

Bozkır, Türkiye tarafıdan atılması gereken adımları da değerlendireceklerini, Haziran sonuna kadar olan süreçte parlamenter ile görüşeceklerini, sürecin olumlu yönde ilerlemesi için çalışacaklarını söyledi.

"1 HAZİRAN İTİBARİYLE PASAPORTLARA PARMAK İZLERİ EKLENECEK"

Çavuşoğlu, 1 Haziran itibariyle çipli pasaportlara parmak izleri ekleneceğini kaydetti ve yeni pasaport taleplerinin karşılanması konusunda sıkıntı yaşanmayacağını, çalışmaların uzun süredir devam ettiğini söyledi.

72 kriter ile ilgili olarak konuşan Bozkır, bunun bir matemaitk formülü olmadığını, bazen bir kanun ile dokuz beklentinin karşılandığını bazen de birden çok kanun ile bir beklentinin karşılandığını dile getirdi. Bozkır, 72 kriter ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerine düşeni yaptığını söyledi ve raporun da büyük ölçüde bunu teyit ettiğini bildirdi. Bozkır "Bazı hususlar konusunda karşılıklı görüşeceğiz. Ama genel olarak 72 beklentiyi karşıladık ki AB komisyonu vizelerin kaldırılmasını önerdi" dedi.

İlgili Haberler

"PASAPORTLAR İÇİN SADECE CÜZDAN BEDELİ OLACAK, PASAPORT HARCI ÖDENMEYECEK"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, pasaportlar için bütçe belirlendiğini ve pasaportların bir ücret karşılığı verildiğini söyledi. Bozkır, ödemenin sadece cüzdan bedeli için olacağını, pasaport harcı ödenmeyeceğini kaydetti.

Çavuşoğlu, İsrail ile ilgili de açıklama yaptı ve güneyde ofis açılması kararı ile ilgili konuştu, "Tüm ülkelere eşit muamele olacaksa buna sıcak bakabiliriz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Volkan Bozkır Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500

Yorumlar (29)

siirtli:

Kürdlerin iradesine, seçilmişlerine (hdp) saygısı olmayan akp-saray biz Kürdlerin nezdinde yok hükmündedirler

5
5
yanıtYanıtla
asd:

Türkiye NATO''daki İsrail vetosunu kaldırdı. NATO, İsrail''in temsilcilik açma talebine olumlu yanıt verdi. Kararın, Türkiye''nin vetosunu kaldırmasının ardından alındığı bildirildi.

7
1
yanıtYanıtla
tektürk:

muhtarları toplayin koltuk sallantıda beni boşbakan bile dinlemiyor artık gemicikler elden gidecek bu gidişle devlet elkoyabilir en azından muhtarları rahatlatayim nekadaratabildiysem artık

6
2
yanıtYanıtla
seba:

Zaten Dunya haritasina bakin hic cizgi ve sinir varmi. Allah :''sizi farkli yarattim , birbirinizle kaynasin diye ''der. kultur cesitliligi olur. ben bu habere sevindim. Hayirli olsun

6
2
yanıtYanıtla
TOLGA:

Cüzdan parası da vermeyelim, daha yeni değiştirdim

6
1
yanıtYanıtla
siirtli:

tayibin Muhtarlara verdiği değerin binde biri Davutoğluna vermiyor :))))))

4
3
yanıtYanıtla
koyun gözlü:

beştepede küçük enişte ile uzunun 1. raunt maçı var, herkes davetlidir yanlız sahaya alınmıyacaksınız 1, 000 kişilik kapasiteli olması dolayisiyle içeri almıyorlar maç bittikten sonra tv kanallarında izliyebilirsiniz, fetocularla devletin hazine mallarını tüm kurumlarını bölüşüyorlardı anlaşma bozulunca birbirlerine girdiler şimdide kendi aralarında bölüşemiyorlar mevki ve makamları, ee ne demişler her çıkışın bir inişi vardır demişler

5
2
yanıtYanıtla
siirtli:

kısa bence uzunu yener

yanıt4
yanıt0
AKP Yİ DERSHANELER GETİRDİ:

TÜRK MİLLETİNİN MAL MÜLK MAKAM HIRSI OLMAZSA DERMAN YETMEZ

yanıt2
yanıt0
siirtli:

amaç akpli vekil ve börokatların veledlerine avrupay ticaret çıkartması yapmaktır

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title