Haberler

Avrupa Triatlon Kupası Kuşadası'nda Başladı

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2007 Yılı Faaliyet Programında Yer Alan Avrupa Triatlon Kupası, Kuşadası'nda Başladı. Dört Kategoride Gerçekleştirilen Yarışmaya 19 Ülkeden 200 Sporcu Katılıyor. Yarışmaya Türkiye'nin Yanı Sıra Fransa, Bulgaristan, Norveç, İsviçre, Kazakistan, Bosna-hersek, Estonya, Avusturya, Hollanda, Romanya, Yunanistan, Polonya, Beyaz Rusya, İsrail, Pakistan, Almanya, Ukray...

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2007 yılı faaliyet programında yer alan Avrupa Triatlon Kupası, Kuşadası'nda başladı. Dört kategoride gerçekleştirilen yarışmaya 19 ülkeden 200 sporcu katılıyor. Yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Bulgaristan, Norveç, İsviçre, Kazakistan, Bosna-Hersek, Estonya, Avusturya, Hollanda, Romanya, Yunanistan, Polonya, Beyaz Rusya, İsrail, Pakistan, Almanya, Ukrayna ve Moldovya'dan sporcular katılıyor. Genç erkekler, genç bayanlar, büyük erkekler ve büyük

bayanlar kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlar, büyüklerde olimpik, gençlerde sprint mesafelerde yapılıyor. Öğleden önce gerçekleştirilen genç erkekler ve genç bayanlar yarışlarında Türkiye büyük bir başarı elde ederek her iki kategoride de ilk üç sırayı kimseye kaptırmadı.

Kuşadası KEGEV Marina Tesisleri'nde yapılan açılış kokteyli ve makarna partisiyle start alan Avrupa Triatlon Kupası yarışları, bugün sabah genç erkekler ve genç bayanlar kategorilerinde yapılan yarışla başladı. Sahil bulvarı üzerindeki el heykeli önünden start alan yarışlara yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi. Önce yüzme parkurunda yarışan sporcular daha sonra bisiklete bindiler, ardından da koştular. Zaman zaman yağmur altında gerçekleşen yarışların ardından genç erkeklerde TDİ Kulübü'nün

sporcusu Onur Fevzi Saydam birinci olurken, ikinciliği Göztepe Kulübü'nden Fatih Azrak, üçüncülüğü yine TDİ Kulübü'nden Onur Calp kazandı.

Genç bayanlarda ise yarışma son derece çekişmeli geçti. Bu kategoride Türkiye adına yarışan sporcular ilk üç dereceyi elde etti. Yarışma sonunda Alanya Belediyesi'nden Emel Yıldırım birinci, Balıkesir Belediyesi'nden Çiğdem Gülgeç ikinci, yine Balıkesir Belediyesi'nden Fatma Bayırcı üçüncü oldu.

Yarışlara öğleden sonra büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorilerinde devam edildi. Yarışmanın ödül töreni Kuşadası'nın simgesi tarihi Güvercinada'da gerçekleştirilecek.

(ZH-İY-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title