Haberler

Avrupa Tekvando Şampiyonası'na Doğru

Avrupa Tekvando Şampiyonası, 19-22 Mayıs tarihlerinde İsviçre'de düzenlenecek.

Avrupa Tekvando Şampiyonası, 19-22 Mayıs tarihlerinde İsviçre'de düzenlenecek.

Montrö kentindeki şampiyonada Türkiye'yi 25 sporcu temsil edecek.

Şampiyona öncesinde yapılan milli takım seçmelerinde 16 sporcuya kadroda yer verildi. Avrupa Tekvando Birliğinin (ETU), Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) Başkanlık Kupası'nda dereceye girenlere de şampiyonaya katılma hakkı vermesiyle 9 sporcu daha milli takıma dahil edildi.

"Başarı için gayret edeceğiz"

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Tekvando Şampiyonası için çalışmaları tamamladıklarını ve başarılı olmak için gayret edeceklerini söyledi.

Bu şampiyonada ilk kez WTF Başkanlık Kupası'na katılan ve başarılı olan sporcuların da yer alacağını belirten Şahin, "Bazı kilolarda birden fazla sporcu olacak. Dolayısıyla daha fazla müsabaka olacak. Biz de bunun için 9 kota aldık. Başarılı olmak için gayret edeceğiz. Çalışmalarımızı en iyi şekilde yaptık." dedi.

Erkekler 68 kiloda Servet Tazegül ve kadınlar 67 kiloda Nur Tatar'ın da şampiyonada olacağını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Olimpiyatlar öncesinde Servet ve Nur da müsabakalarda olacak. Hocalarımız sağlıklarıyla ilgili bir sorun görmezse iki sporcumuz da mücadele edecek. Hocalarımız fayda görürse yüzde 99 maçlara çıkacaklar. Avrupa Şampiyonası iki sporcumuz için bir antrenman vesilesi."

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 45 ülkeden yaklaşık 400 sporcu mücadele edecek.

İsviçre'ye bugün gidecek milli takım kafilesinde şu sporcular bulunuyor:

Erkekler:

54 kilo: Mert Erdoğan

58 kilo: Cihat Çakmak

63 kilo: Orhan Gazi Güler

68 kilo: Servet Tazegül, Berkay Akyol (WTF Başkanlık Kupası)

74 kilo: Hakan Kavurat, Berkcan Süngü (WTF Başkanlık Kupası)

80 kilo: Muhammet Talha Sarı, Yunus Sarı (WTF Başkanlık Kupası)

87 kilo: Serdar Yüksel

+87 kilo: Kaan Kılıç

Kadınlar:

46 kilo: Rukiye Yıldırım

49 kilo: İpek Çidem

53 kilo: Sezen Şevik, Zeliha Ağrıs (WTF Başkanlık Kupası)

57 kilo: Dürdane Altınel, Hatice Kübra İlgün (WTF Başkanlık Kupası)

62 kilo: Esra Özdoğan, İrem Yaman, Tuğba Ayva (WTF Başkanlık Kupası)

67 kilo: Simge Erensayın, Nur Tatar (WTF Başkanlık Kupası)

73 kilo: Ebru Yümlü, Şeyma Nur Söğüt (WTF Başkanlık Kupası)

+73 kilo: Nafia Kuş

Kaynak: AA / Spor

Metin Şahin İsviçre Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title