Haberler

Avrupa Takımlar Masa Tenisi Şampiyonası

Kadınlarda Almanya, erkeklerde evsahibi Portekiz şampiyonluğa ulaştı Türk Milli Takımı kadınlarda 15. sırayı aldı, erkeklerde ise 24'üncülüğü elde etti.

Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) tarafından Portekiz'in evsahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Takımlar Masa Tenisi Şampiyonası sona erdi.

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki MEO Arena'da yapılan müsabakalara 80 ülkeden 318 sporcu katıldı. Kadınlarda Gökçe Nur Güngör, Melek Hu, İpek Karahan ve Sanem Şahin'in yer aldığı takımla Şampiyonluk Grubu'nda mücadele eden Türk Milli Takımı, turnuvayı 15. tamamladı. İbrahim Gündüz, Ahmet Li, Gencay Menge ve Batuhan Ulucak'tan oluşan kadrosuyla Türkiye Erkek Milli Takımı ise Challenge Grubu'nda şampiyonayı 24. bitirdi.

Türkiye, Almanya'nın Avusturya'yı finalde 3-0 yenerek şampiyon unvanını koruduğu kadınlarda A Grubu'nda mücadele etti. Avusturya ve Fransa maçlarını 3-0, Almanya maçını 3-1 kaybeden ay-yıldızlılar, grupta son sırayı aldı. Sıralama müsabakalarında Çek Cumhuriyeti'ne 3-1, Lüksemburg'a 3-2 yenilen Türkiye, İspanya'yı 3-0 mağlup ederek 15'inciliği elde etti.

Erkekler Şampiyonluk Grubu'nda evsahibi Portekiz, Almanya'yı 3-1 devirerek rakibinin 6 yıllık şampiyonluk serisine son verdi. Challenge Grubu'nda yer aldığı turnuvada Finlandiya'yı 3-0, Lüksemburg'u 3-1 ile geçen Türkiye Erkek Milli Takımı ise İngiltere'ye 3-0 kaybetti ve G Grubu'nu ikinci tamamladı. Sıralama maçlarında Sırbistan'a 3-0, İngiltere'ye 3-1 yenilen ay-yıldızlılar, turnuvayı 24'üncülükle noktaladı.

Kadınlarda Türkiye ve İspanya, Challenge Grubu'na düşerken, Sırbistan ve Slovakya, Şampiyonluk Grubu'na yükseldi. Erkeklerde ise Slovakya ve İtalya gelecek sene Challenge Grubu'nda mücadele edecek, Sırbistan ve Ukrayna, Şampiyonluk Grubu'nda yer alacak.

Diğer yandan turnuva sonunda ilk 14'e giremeyen milliler, Azerbaycan'da ilk kez düzenlenecek 2015 Avrupa Oyunları'na katılma hakkı kazanamadı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Portekiz Türkiye Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title