Haberler

Avrupa Şampiyonasına Mehmetçik Sayesinde Katıldılar

Güncelleme:

Edirne'de, önceki hafta yaşanan taşkın sırasında, mahsur kalan tekvandocu ikiz kardeşlerin, askeri helikopterle Avrupa şampiyonasına yetiştirildiği bildirildi.

Edirne'de önceki hafta meydana gelen taşkın sırasında Karaağaç Mahallesi'nde mahsur kalan ikiz tekvandocu kardeşler, Avrupa şampiyonasına askeri helikopter sayesinde katıldı.

Antalya'daki Avrupa Tekvando Şampiyonası'na katılacak 10 yaşındaki Efe ve Ege Mutlu, Edirne'deki nehir taşkınları sırasında yaşadıkları Karaağaç Mahallesi'nde mahsur kaldı. Lozan Caddesi'ni su basması nedeniyle karayoluyla bağlantısı kesilen mahalleden çıkamayan kardeşlerin tek umudu askeri helikopterdi.

Anneleri Behiye Mutlu, çocuklarını Antalya'ya gidecek kafileye yetiştirmek için 54. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı Celalettin Alkoç Kışlası'na götürdü.Yetkililer, küçük sporcuların helikopterle şehir merkezine götürülme isteğini olumlu buldu. Efe ve Ege kardeşler, askeri helikopterle kent merkezindeki Kestanelik Kışlası'na götürüldü. Buradan kafileye katılan sporcular, Antalya'daki şampiyonaya yetişti.Edirne Belediyesi Tekvando Antrenörü Metin Eşme, iki sporcunun şampiyonaya gelebilmek için verdiği mücadelenin gerçekten takdire değer olduğunu söyledi.

Çocukların spor aşkını gören Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek sporculara yardım ettiğini ifade eden Eşme, şöyle konuştu:

"Edirne tarihinde bir ilk olan Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda yarışacak sporcuları tespit ettik. Bunlardan ikisi de Karaağaçlı Efe ve Ege kardeşlerdi. Kafile yola çıkacakken Karaağaç'ta taşkına denk geldi. Spor aşkı aileyi de fedakarlığa zorladı. Çocuklar, helikopterle kafileye yetiştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür ederiz."

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Lozan Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title