Haberler

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası Kastamonu'da Yapılacak

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası Kastamonu’da yapılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası Kastamonu'da yapılacak.

7 Şubat Pazar günü Kadı Dağı mevkisinde düzenlenecek olan şampiyona saat 10.00'da başlayacak. Şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Belçika, Britanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, İspanya, İsveç, İsviçre, Litvanya, Lüksemburg, Norveç, Portekiz ve Yunanistan'dan toplam 188 sporcu katılacak. 4 kategoride düzenlenecek şampiyonada büyük erkekler, büyük kadınlar, genç erkekler ve genç kadınlar, olimpiyat vizesi alabilmek için ter dökecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası'na Kastamonu'nun ev sahipliği yapacağını belirten Türkiye Atletizm Federasyonu Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası Koordinatörü Can Korkmazoğlu, "Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros şampiyonası yarışmaları, Avrupa atletizminde kış sezonunun kulüpler arası en önemli ve en saygın yarışmasıdır. Kastamonu'da Avrupa şampiyonu unvanı elde edecekler. Bu kategorilerin tamamına katılan Avrupa'da mesafe koşularında önde gelen ülkeler Portekiz, İspanya ve Türkiye'dir. Çünkü bizim takımlarımız geçtiğimiz yıl İspanya'da düzenlenen şampiyonada 4 kategorinin üçünde takım şampiyonluğunu elde ettiler. Kulüplerimiz, yine burada yarışacak ve başarıya da ulaşacaklardır. Ülkemizi büyük erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, büyük kadınlarda Üsküdar Belediyesi, gençler erkeklerde Fenerbahçe ve Kocaeli darıca belediyesi, genç kadınlarda ise Fenerbahçe ve Bursa büyük şehir belediyesi spor kulübü temsil ediyor" dedi.

Yarışların Kadı Dağı'nda oluşturulan kros parkurunda gerçekleştirileceğini söyleyen Korkmazoğlu, Avrupa Şampiyon Kulüplerarası Kros Yarışları'nın Avrupa atletizminde kış sezonunun kulüplerarası en önemli ve en saygın yarışması olduğunu belirtti.

Kastamonu'daki yarışlarda kazanan kulüplerin Avrupa şampiyonu unvanını elde edeceklerini vurgulayan Korkmazoğlu, "15 ülkeden 33 takımı ağırlıyoruz. 4 farklı kategori var. Avrupalı delegasyonun da beğendiği bir parkurumuz var Kastamonu'da. Rakım bin 100 metre, biraz zorlayıcıdır atletler için. Güzel bir mücadele olacak" diye konuştu.

Şampiyonda düzenlenecek olan 4 kategorinin üçünde takım şampiyonluğu bekledikleri ifade eden Korkmazoğlu, şöyle konuştu:

"Bireysel olarak 8-9 atletimizin kürsüye çıkmasını ümit ediyoruz. 15 ülkeden 33 takım şampiyonu da mücadele edecek. Toplam 188 atlet kulüplerinin formalarını giyecek. Kendilerine 87'de idareci eşlik edecek. Kastamonu'da yaklaşık 300 misafiri ağırlayacağız. Misafirlerin tamamının Kastamonu'nun şehir içinde 7 farklı otelde ve konaklarda konaklayacak. Kastamonu'nun tanıtımı da önceliklerimizden biriydi. Buna da katkı sağlayacak."

Düzenlenecek şampiyonada atletlerin ayağına yine çip takacağını anlatan Korkmazoğlu, şöyle devam etti:

"Düzenlenecek yarışmalarda çip kullanılacak. Atletler ayaklarına çip takacaklar. Atletler, parkurlardan geçerken hem de aralardan geçerken takım sıralamalarını anında televizyon izleyebilecekler. Seyirciler, hangi takımın hangi sporcunun nerede ve hangi sıralamada olduğunu anında görebilecekler. Tabii ki bundan antrenörlerde yararlanabilecek ve sporcularına uyarılarda bulunabilecekler." - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kastamonu İspanya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title