Haberler

Avrupa Otomotiv Pazarı 5 Ayda Yüzde 7,3 Büyüdü

Avrupa'da otomotiv satışlarında 2015 yılı ocak-mayıs döneminde yüzde 7,3 artış kaydedildi.

Avrupa'da otomotiv satışlarında 2015 yılı ocak-mayıs döneminde  yüzde 7,3 artış kaydedildi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin (ACEA) 2015 yılı mayıs ayı Avrupa otomotiv pazarı verilerine ilişkin yapılan açıklamaya göre, AB (28) ve EFTA ülkeleri toplamında otomotiv pazarı bu yılın ilk 5 ayında 2014'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 7,3 büyüyerek 6 milyon 864 bin 332 seviyesinde gerçekleşti. 2014 yılı aynı döneminde toplam 6 milyon 396 bin 767 satış yapılmıştı.

Avrupa otomotiv pazarında bu dönemde en fazla düşüş yüzde 6,2 ile Lüksemburg'da, yüzde 4 ile Avusturya'da, yüzde 2,7 ile Finlandiya'da görüldü. Daralma yaşayan diğer ülkeler Belçika ve Hırvatistan oldu.

İlk beş ayda Avrupa'da otomotiv satışlarını en çok artıran ilk üç pazar arasında yüzde 42 ile İzlanda, yüzde 30,3 ile Portekiz, yüzde 29,5 ile İrlanda yer aldı.

Mayıs ayında ise AB (28) ve EFTA ülkeleri toplamında otomotiv pazarında satışlar 2014 yılının aynı ayına göre yüzde 2 artarak 1 milyon 318 bin 973 seviyesine ulaştı. 2014 yılı aynı ayında ise 1 milyon 293 bin 469 satış gerçekleştirilmişti.

Avrupa otomotiv pazarında mayıs ayında en fazla düşüş yüzde 17 ile Lüksemburg'da, yüzde 10,8 ile Estonya'da, yüzde 8,8 ile Finlandiya'da, yüzde 6,9 ile Almanya'da, yüzde 6,1 ile Hollanda'da kaydedildi. Daralma yaşayan ülkeler Fransa, Belçika, Avusturya, Macaristan ve Norveç oldu.

Mayısta Avrupa'da otomotiv satışlarını en çok artıran ilk üç pazar yüzde 31,4 ile Portekiz, yüzde 23,5 ile İzlanda ve yüzde 23,5 ile Yunanistan olarak sıralandı.

Türkiye, 2015 yılı ilk beş ayında yüzde 51,22 artışla Avrupa otomotiv satışları sıralamasında 6. ülke olarak yer aldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Otomotiv Distribütörleri Derneği Lüksemburg Avusturya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title