Haberler

Avrupa Öteki Olarak İslamı ve Türkleri Görüyor"

MURAT DEMİRCİ - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının yükseldiği yerde, bir öteki ararlar, hasım ararlar.

CİHAN OKUR - MURAT DEMİRCİ - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının yükseldiği yerde, bir öteki ararlar, hasım ararlar. Şu an Avrupa öteki olarak İslamı ve Türkleri görüyor." dedi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Avrupa ülkelerinde yaşananlara değinerek, Avrupa'nın kendi içine kapandığını, yaşanan küresel ekonomik krizin Avrupa'da "ekmeği" küçülttüğünü belirtti.

"Ekmek küçülünce 'kim yabancı?' 'kimi sofradan atalım?' derdi başlar" diyen Bostancı, bunun da ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını yükselttiğini vurgulayarak, "Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının yükseldiği yerde, bir öteki ararlar, hasım ararlar. Şu an Avrupa öteki olarak İslamı ve Türkleri görüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin almış olduğu mesafe, güçlenmesi ve bir bölgesel güç olması elbette rahatsız ediyor. Kimi yerel politikacılar, bunun genelde de temsilcileri var, İslam ve Türk düşmanlığını, politikalarını seslendirerek, popüler bir tarzda halktan oy almaya çalışıyorlar. Kimi politikacılar da buna itiraz ediyor. Avrupa bu bakımdan ikiye bölünmüş durumda. Biz kesinlikle Avrupa medeniyetinin temel değerlerine sahip çıkan ve yabancı düşmanlığı eğilimlerine kendisini kaptırmayan politikacıları destekliyoruz. Onlarla ortaklığımız elbette devam edecektir. Onlardan isteğimiz, küçük hesaplar peşinde koşan ve sesleri son günlerde daha çok çıkmaya başlayan politikacılara karşı daha net bir tavır almalarıdır." diye konuştu.

"Bizim getirdiğimiz sistem Türkiye'de siyasi istikrarı sağlayacaktır"

16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmalarına ilişkin de Bostancı, "Hayır" politikası yürütenlerin analitik bir şekilde, muhakemeye dayalı bir tarzda bu değişiklik paketini konuşmak yerine, belli klişe suçlamalar üzerinden gitmeye çalıştıklarını belirterek, "Biz 'evet' diyenler teklifin içeriğini anlatmakla meşgulüz, çünkü ne getirip ne götürüyor bunları halkımızın bilmesi lazım. 'Hayır' diyenler ise daha çok kara propaganda diliyle, ayartıcı ve baştan çıkartıcı bir yaklaşım sergiliyorlar." ifadesini kullandı.

Vatandaşlardan, "Gerçekten bu teklif hangi değişikliği getiriyor" diyerek değişiklik yapılacak 18 maddeyi gazetelerden ve kitapçıklardan okuyup değerlendirmelerini isteyen Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

kompozisyonlar"Bizim getirdiğimiz sistem Türkiye'de siyasi istikrarı sağlayacaktır. Yasama, yürütme ve yargıyı birbirinden ayıracaktır. Siyaset üzerindeki vesayeti ortadan kaldıracaktır. Çünkü meclis geçmişte bir çok vesayet gücünün manipüle ettiği bir yer oldu. Halkın tercihi Meclise yansıyor ama Mecliste başkaları başka tür kompozisyonlar yapabiliyorlar, bütün bunları ortadan kaldıracak bir düzenleme. Özellikle küresel süreçlere baktığımızda, bölgemizde bir istikrarsızlaştırma girişimi olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, Türkiye'nin buna karşı bir mukabelesi gibi görmek lazım."

Vatandaşın tercihine her zaman saygı duyduklarını vurgulayan Bostancı, şunları söyledi:

"Herkes 'Hayır' diyebilir, kendine göre gerekçeleri vardır, eyvallah başımızın üstüne. Bir halk oylamasının 'Evet'i olur, 'Hayır'ı olur ama hayır demeyi düşünen vatandaşlarımızdan isteğimiz ne olduğunu, bittiğini anlamaları ve muhakeme etmeleri. Bir diğeri ise terör örgütlerinin bir pozisyonu var cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı, hayır cephesini güçlendirmeye yönelik bir pozisyon. Niçin terör örgütleri böyle bir pozisyon alıyorlar? niçin hayır için çaba gösteriyorlar? Bunu mutlaka değerlendirmesi gerekiyor vatandaşlarımızın."

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title