Haberler

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurulu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Biz sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınmaya çalışıyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınmaya çalışıyoruz. Türkiye bütün kalkınmasını sürdürebilir çevre anlayışı ile kalkındı" dedi.

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurulu toplantısı, Rixos Otel'de yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve birçok davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Güllüce, "Değerli belediye başkanımızın böyle bir ödül almış olmasından dolayı kendisini ve çalışanlarıyla birlikte bir ekip çalışması yaparak yapmış olduğu başarıdan dolayı kutluyorum. İyi ki varsın 'Melih Başkan' diyorum. Bunlar çok kıymetli şeyler, alması da zor, seçmesi de zor. Ankara Belediyemizin aktif, çalışan bir belediye olduğunu fark etmişler. Onlar da zoru başarmışlar" dedi.

Ödülden dolayı Ankaralıları da tebrik eden Güllüce, "Biz AK Parti olarak yerel yönetimlerden geliyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanımız, önceki başbakan ve genel başkanımız belediyelerden geldi. Aynı dönemde biz belediye başkanlığı yaptık. Yerel yönetimlerin ehemmiyetini, fonksiyonunu fark eden bir partiyiz. Bu yüzden 2002'den hemen sonra hükümet olduktan sonra AK Parti bir değişiklik, hukuki ve maddi anlamda çalışmalar yapıldı. Biz sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınmaya çalışıyoruz. Türkiye bütün kalkınmasını sürdürebilir çevre anlayışı ile kalkındı" diye konuştu.

Başkan Gökçek ise, "Bu yılki genel kurulumuzun ana temasını kentlerimizin ticaretin geliştirmesinde yerel idarelerin rolü ve gençlik kollarının ana temasında gençlerin organize suçlardan ve uyuşturucu bağımlılığından korunması olarak belirlemiştik. Şehirleri yaşatan sahip oldukları iş imkanlarıdır. Rahat yaşam koşullarıdır. Sanayide ve ticarette gelişmeyi ve daha çok iş imkanı yaratılması ve şehrin gelir kaynaklarının artırılmasını hedeflerler. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yönetime geldiğimiz andan itibaren kentimize diğer paydaşları ile birlikte yerel ve ekonomik gelişmede etkin rol aldık" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdris Güllüce Melih Gökçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title