Haberler

Avrupa'nın En Mutlu Halkı Danimarkalılar, En Mutsuzu İse Bulgarlar

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / DHA

Avrupa İstatistik Kurumu Eurostat tarafından 28 Avrupa ülkesinde yapılan araştırma sonuçları, Avrupa'nın mutluluk haritasını ortaya koydu. "Hayatınızdan memnun musunuz?" sorusuna verilen yanıtların 10 üzerinden değerlendirildiği araştırmada, 8 tam puanla Danimarkalılar Avrupa'nın en mutlu insanları oldu. Bulgaristan halkı ise, 4,8 puanla AB'nin en mutsuz halkı olarak listenin en sonunda yer aldı.

n24 haber kanalında yer alan habere göre, en mutlular sıralamasında Danimarka'yı Finlandiya, İsveç, Avusturya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, İrlanda, Almanya, İngiltere, Polonya ve diğerleri takip ediyor. Avrupa'nın mutluluk sıralamasında yer alan son beş ülkesi ise Portekiz, Macaristan, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Bulgaristan.

EN BAŞTA SAĞLIK GELİYOR

Araştırmada kendilerini nelerin mutlu ettiği sorusuna verilen yanıtların başında sağlık gelirken, onu iyi bir iş ve düzenli kazanç takip etti. Mutluluk açısından kadın (7,0) erkek (7,1) kıyaslamasında fark görülmezken, bölge olarak kuzey ve orta Avrupa'da yaşayanların doğu ve güneyde yaşayanlara göre daha mutlu oldukları görülüyor. Yaşa göre yapılan değerlendirmede ise, en mutlu Avrupalılar 16-24 yaş aralığında olanlar. Halinden en çok şikayet edenler ise 75 yaş üzerinde olanlar. Bunun tek istisnası Danimarka, İsveç ve İrlanda. Bu ülkelerde 65 yaş üzerindekiler gençlere göre hayatlarından daha memnun.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Danimarka İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title