Haberler

Avrupa'nın En Büyük Şehir Hastanesi Ankara'ya Açılacak

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesini seneye 29 Ekim'de açmış olacağız." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 26 bin yatak kapasiteli 17 şehir hastanesinin tamamında inşaatın devam ettiğini belirterek, "Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesini seneye 29 Ekim'de açmış olacağız." dedi.

Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasında kullandığı "Bu engel olanların tedavilerini de burada yapacağız." sözler dikkat çekti.

"EN GÜÇLÜ ALT YAPI OLACAKLAR"

Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehir hastanelerinin yapımına desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete teşekkür etti.

"Birinci hedefimiz dünyanın en ileri ülkelerinin verebildiği sağlık hizmetini 78 milyon ülke insanımıza verebilmek" diyen Müezzinoğlu, bunun en güçlü altyapısının da şehir hastaneleri olacağını dile getirdi.

"HAYATA GEÇİŞLERİ ÖNLENDİ"

Türkiye'nin sağlık turizminde yakın coğrafyanın merkezi olması yönünde çalışmalar yaptıklarına değinen Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Kalp naklinde karaciğer naklinde kanser tedavisinde Türkiye dünya ile yarışabilir bir noktada. Karaciğer naklinde Avrupa'da Türkiye birinci. Diğer organ nakillerinde de çok güçlü. Bu şehir hastaneleriyle gerek cihaz ve tıbbi teknoloji donanımı gerekse fiziki mekanlardaki saygın sunum anlamında çok büyük bir başarıyı yakalamış olacak. Bu başarıyı algılayamayan veya bu vizyonda olmayan ne yazık ki Türkiye'nin muhalefeti bu projelerin hayata girişini en az 3 yıl geciktirdi. Anayasa Mahkemesine gidildi, yürütmeyi durdurma kararları alındı."

"TÜRKİYE VE AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK"

Bakan Müezzinoğlu, "Şu anda 26 bin yatak kapasiteli 17 tane şehir hastanemizin tamamında inşai faaliyetler devam ediyor. Ankara'da 3 bin 800 yataklı Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük en kapasiteli şehir hastanesini seneye 29 Ekim'de açmış olacağız. Bu engel olanların tedavilerini de burada yapacağız" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Sağlık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

Nemal adamlar var:

Birazda fabrika açın devet olmuş müteahhit hemde en hırsızından.

4
40
yanıtYanıtla
Cengiz hanMobil-IOS:

Bravo Aslan'lar gibi çalışıp nr güzel ve hayırlı işler yapıyorsunuz Allah razı olsun İnşallah bu seçimdede Ece eze alırsınız

2
3
yanıtYanıtla
raziye:

sen seneyi göremezsin umarım. Büyük yapılan işlerden büyük götürüyorsunuz. güzel oluyor değilmi ballı. santral anlaşmanızı gördük 16. . . . milyon dolar yurt dışı ihale alan firma açıklıyor. 22. . . . . milyon dolar Türkiye açıklıyor. aradaki fark kimlerin ayakkabı kutularına girecek acaba?(Keşke hile hurda olmadan yapılsa ne güzel gurur verici ama 1 sene sürmeden yapılan her işten bir sürü eksiklikler ve pis kokular çıkıyor. )

1
2
yanıtYanıtla
acıyan lazoğlu:

bak şimdi arkadas ne tıp bır adamsın bılmem her seye isyan edersin yuh derim su masalı iyi dınle kadının bırı istanbula gider hayatında ilk defa bizim dılde çagana sızın dıllde istakoz görür satıcıya sorar maca bu nu satıyormusunuz satıcıda derkı tabı satıyoruz kadın sorar nasuıl olur amca bu nu balık dıye insanlara nasıl satıp yedirir sın balıkcı derkı kadına hanum kı hanum sen olacaksun hanum bunu denızden deyıl sızun ordan top

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title