Haberler

Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası

Diyarbakırlı sporcular, Antalya'da düzenlenen Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası'nda 3 madalya kazandı.

Diyarbakırlı sporcular, Antalya'da düzenlenen Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası'nda 3 madalya kazandı.

30 kilo minik bayanlar kategorisinde Arzum Ayça Kuşçcu'nun üçüncü olduğu yarışmada, 57 kilo erkeklerde mindere çıkan Muhammed Özmen de ikinci oldu. Yıldız bayanlar kategorisinde mindere çıkan ve 55 kiloda yarışan Dilan Ertaş ise Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

Tekvando antrenörü Ufuk Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belek Turizm Merkezi'ndeki Maritim Pine Beach Resort Otel'de düzenlenen şampiyonaya 28 ülkeden 240 sporcu katıldığını söyledi.

"Destek bekliyoruz"

Ertaş, Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası'nın ilkini gerçekleştirildiğini kaydetti.

İlkez yapılan şampiyonada üç sporcusunun dereceye girdiğini belirten Ertaş, "Kısıtlı imkanlarla katıldığımız müsabakalarda Diyarbakır'a 3 madalya getirmenin mutluluğunu yaşadık. Bu şampiyonda altyapıdan gelen sporcularımızın iyi yolda olduğunu gördük. Gençlere ve altyapıya ilgimizi bundan sonra daha da artıracağız. Daha büyük başarılar için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Herkesten bu anlamda destek istiyoruz" dedi.

Antalya'da yapılan Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonasının gelecek için düzenlendiğini belirten Ertaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelecekte başarılı birer sporcu yetişmesi için bu şampiyona federasyonumuz tarafından düzenlendi. Bu şampiyona sayesinde altyapıdan gelen sporcularımız büyük deneyim kazandı. Deneyimler sporcularımızın başarılı olmasını sağlayacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title