Haberler

Avrupa Merkez Bankası Protestosu, Almanya'yı Karıştırdı

Güncelleme:

Avrupa Merkez Bankası, protesto etmek için yapılan eylemlerde ortalık karıştı. Göstericiler, polislere taşlarla saldırdı, araçlarını yaktı. 350 kişi gözaltına alındı.

Merkezi Frankfurt'ta bulunan Avrupa Merkez Bankası (EZB) bugün yeni merkezine taşınıyor. Açılış öncesinde yoğun protestolar yaşanırken, polisin kentte yoğun güvenlik önlemleri almasına rağmen olaylar çıktı.

Kapitalizm karşıtı Blockupy grubu tarafından organize edilen protesto gösterilerinde kentin önemli kavşaklarını ulaşıma kapan göstericiler, polislere taşlarla saldırdı, polis araçlarını ateşe verdi.

350 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sabah çıkan olaylarda şu ana kadar 8 polis yaralanırken, göstericilerin attığı gazdan etkilenen 80 polis bir süre görev yapamadı. Frankfurter Allgemeine gazetesinin bildirdiğine göre, olaylarda en az 350 gösterici gözaltına alındı.

ÇEVRE İLLERDEN DESTEK GELDİ

Blockupy tarafından organize edilen protesto yürüyüşüne on bine yakın kişinin katılması beklenirken, Frankfurt polisine çevre kentlerden de takviye geldi.

BİNAYA GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Polisin, Avrupa Mekez Bankası binasına girmeye çalışan grubu göz yaşartıcı gaz kullanarak engelediği, kentin farklı yerlerinde polisle göstericiler arasında olaylar devam ettiği belirtiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Frankfurt Almanya Dünya Haberler

500

Yorumlar (13)

YorumMobil-IOS:

Geziciler duyun 350 gözaltı diyolar

10
3
yanıtYanıtla
son osmanli:

geziyi organize eden almanya bomba elinde patliyacak her defasinda

10
2
yanıtYanıtla
ad soyadiMobil-ANDROID:

tayyip mi yapmış. bizdeki olaylarda almanlarda geliyordu hadi geziciler gidip almanya destek verin bi sey oldugunda ekmek almaya gitmistik dersiniz almanyaya

8
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

eeeeeyyyyy avrupa yaptıklarını çekmeye başladın. . . daha bunlar iyi günlerin. . . ALLAH''IN adaleti yakındır. . ve Çetin olacaktır

7
2
yanıtYanıtla
Biraz adaletmobilWeb@haberler.com:

Hep türkiyedemi olacak

8
1
yanıtYanıtla
düzceli:

orta doğudaki aynı durum avrupanın başına gelir onlarda tatsın kan akmasını. beter ol avrupa

6
2
yanıtYanıtla
RamazanmobilWeb@haberler.com:

Almanyada taksi şoförlüğü yapıyorum. Radyo aksama kadar açık en ufak bi haber yok. Gezi olaylarında radyolar aksama kadar gezi gezi diye inledi. Sizce de cok tuhaf degil mi

7
1
yanıtYanıtla
gayserili:

Polis Almanlarin anasini agliyor. Bütün tv''leri de sansürlemisler. TVde konusanlar sadece polis ve onu sirin gösteren yandaslari. Bizde bir kanal 24 saat yayin yaninda 5 dakka belgesel gösterdigi icin kiyameti koparttilar.

4
3
yanıtYanıtla
KAMIL:

Yanani Allah görür görür insallah! Bizi boy boy Mansaet yaparlardi ic islerimize karisirlardi. . . . gör iste hani Demokrasi hani sag duyu. . . . ya Menfatciler Kan emiciler!

6
1
yanıtYanıtla
Ekmek almaya gidiyorlarMobil-IOS:

Protestocular insallah gezicilerden ders almışlardır biz ekmek almaya gidiyoruduk desinler kemal yalancı sahilik yapar

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title