Haberler

Avrupa Konseyi'nden İzmir'e "Şeref Plaketi"

Büyükşehir Belediyesi, "katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler, uluslararası kuruluşlara üyelikleri ve Avrupa farkındalık etkinliklerinde gösterdiği başarılar" nedeniyle Avrupa Konseyince "Avrupa Şeref Plaketi" ile ödüllendirildi Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler, uluslararası kuruluşlara üyelikleri ve Avrupa farkındalık etkinliklerinde gösterdiği başarılar" nedeniyle Avrupa Konseyince "Avrupa Şeref Plaketi" ile ödüllendirildi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Onursal Üyesi Erich Fritz, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki törende, tarihin İzmir'e barış ve hoşgörü kenti olma özelliğini kazandırdığını belirtti.

Avrupa Konseyinin, üye ülkelerde demokratik gelişmeyi, vatandaşlarının hukuk üstünlüğü olan devlette kendilerini güvende hissetmelerini ve şehirlerin birbirlerine yakınlaşmasını sağlamayı hedeflediğine değinen Fritz, her üye ülkenin de basın özgürlüğü, demokratik kuruluşların etki altında kalmadan çalışmasını ve güçler ayrılığını sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Fritz, İzmir'in tüm hak ve özgürlükleri sağlayan bir kent olduğunu ifade ederek, "İzmir, dünyaya açık bir şehir, hem Avrupa hem dünyada birçok şehirle bağlantıya sahip. Bu ödülü almak, bundan sonra daha fazla çalışma anlamı taşıyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yaşam kalitesi ve yetişmiş insan gücüyle, Türkiye'nin batıya en yakın kenti olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinin uzaması nedeniyle kamuoyu nezdinde AB'ye inancın giderek zayıfladığına dikkati çeken Kocaoğlu, Avrupa Konseyi aracılığıyla AB'ye şu mesajı göndermek istediğini kaydetti:

"AB perspektifinin, yaşanan tüm ertelemelere rağmen Türkiye'nin geleceği için son derece önemli olduğuna inanıyoruz. İzmir olarak AB'ye hazırız. Gelin İzmir'i sosyal projelerden kentleşmeye, tarımdan turizme birçok alanda AB projelerini hayata geçireceğimiz pilot kent olarak belirleyelim, Türkiye'yi AB üyeliğine taşıyacak köprü haline getirelim. Böyle bir girişimin yerel yönetim ayağında, üzerimize düşen her şeyi yapacak güç ve kararlılığa sahibiz."

Konuşmanın ardından Fritz, Kocaoğlu'na "Avrupa Şeref Plaketi"ni takdim etti.

Avrupa Konseyinin, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955 yılından bu yana uyguladığı "Avrupa Ödülü" programı çerçevesinde, birinci aşamada "Avrupa Diploması", ikinci aşamada "Avrupa Şeref Bayrağı", üçüncü aşamada "Avrupa Şeref Plaketi" ve son aşamada "Avrupa Ödülü" verildiği kaydedildi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Aziz Kocaoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title