Haberler

Avrupa Kobi Haftası Etkinlikleri

NKÜ'de, Avrupa KOBİ haftası dolayısıyla "İnovatif Girişimcilik" konulu konferans düzenlendi

Tekirdağ KOSGEB Hizmet Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesinde, Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında, "İnovatif Girişimcilik" konulu konferans düzenledi.

NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi konferans salonundaki toplantıda, ülkelerin gelişmesinin temelinde bilgi olduğunu söyledi.

Bilgi üretmenin, çok önemli olduğunu belirten Kurultay, "Bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi kullanabilen, diğer bir ifadeyle teknolojiye veya sanayiye aktarabilen ülkeler, medeniyet dediğimiz bu yarışta daima bir kaç adım önde gidiyor" dedi.

Türkiye'de sanayi anlamında ciddi mesafelerin katedildiğini ifade eden Kurultay, şunları kaydetti:

"Bazı sanayi firmaları, Ar-Ge faaliyetleri anlamında çoğu zaman üniversitelerin bile önüne geçebiliyor. Son 15 yıl içerisinde üniversitelerin, araştırma ve geliştirmeye yönelik bakış açılarının değiştiğini ve bu bağlamda devletin de ciddi destekleriyle, Ar-Ge faaliyetlerine ciddi kaynaklar ayırdıklarını görüyoruz. Bunlar bizi ülke olarak, dünyada ciddi rekabet  gücüne sahip firmalara sahip olmamızı sağlayacaktır. Çünkü, gerek iç piyasada gerekse dış piyasada rekabet koşulları çok çetin. Bu  piyasalarda sürdürülebilir bir gelişme gösterebilmenin, hepsinden ötesi var olabilmenin temel ön şartı Ar-Ge faaliyetlerine önem vermektir."

Konuşmanın ardından, NKÜ Teknopark A.Ş Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, "Arge ve İnovasyon" konulu sunum yaptı.

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Özay Cebedi de, "İnovatif Girişimcilik ve KOSGEB Destekleri" konusunda bilgi verdi.

Konferansa, Tekirdağ TSO Başkan Yardımcısı Mestan Özcan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title