Haberler

Türkiye'nin En Pahalı Caddeleri Avrupa'da da İlk 10'da

Güncelleme:

Avrupa'da 2014 yılında en hızlı kira artışı gerçekleşen ilk 10 cadde arasına İstanbul'dan üç cadde girdi.

Avrupa'da 2014 yılında en hızlı kira artışı gerçekleyen ilk 10 cadde arasına İstanbul'dan üç cadde var.

İŞTE KİRASI EN PAHALI CADDELER

Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & Wakefield'in yıllık gayrimenkul raporunda yer alan verilere göre İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi Avrupa kira artışı sıralamasında ilk 10 arasında yer aldı.

Abdi İpekçi Caddesi

3 CADDENİN İŞLERİ YÜKSEK

Cushman & Wakefield'in geçtiğimiz aylarda hazırlamaya başladığı " İstanbul'un Alışveriş Caddeleri" raporunda Abdi İpekçi, Bağdat ve İstiklal Caddeleri'nde yaşanan işlem hacmi ile kira artışlarına dikkat çekti.

Bağdat Caddesi

EN YÜKSEK KİRA ARTIŞI

Yıllık raporda yer alan verilere göre; Üç önemli caddede, yıllık toplam 17 bin 500 metrekarelik işlem gerçekleşti. Abdi İpekçi yüzde 21.0, Bağdat Caddesi yüzde 24.0 ve İstiklal Caddesi yüzde 27.0 ile Avrupa'da en yüksek kira artışlarının yaşandığı 10 cadde arasında yer aldı.

İstiklâl Caddesi

AVM ALAN ARZLARI

Rapora göre, 635 bin metrekarelik yeni AVM arzı ile 2013'ün altında kaldı. Ancak 2014 yıl sonu itibariyle toplam arz 350 AVM'de 9.9 milyon metrekareye ulaştı. Bin kişi başına düşen AVM alanı ortalaması 122 metrekareden 130 metrekareye çıktı. Ankara ve İstanbul, kişi başına düşen AVM alanı bakımından başı çekmeye devam etti.

YABANCIYA KONUT SATIŞLARI

Cushman & Wakefield'in yıllık gayrimenkul pazarı raporu verilerine göre; 2014 sonu itibariyle geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 2.0 artışla, yıllık 1.16 milyon adet konut satışı gerçekleşti. Toplam konut satışların yüzde 34'ü ipotekli satış oldu. Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışı yüzde 56 artışla 18 bin 959 adete çıktı.

OTEL DOLULUK ORANLARI

Raporda yer alan verilere göre, 2013'e göre yüzde 5.5 artarak 36.8 milyon ziyaretçi alan Türkiye'de 11.8 milyon ile en fazla ziyaretçi alan il İstanbul oldu. Ziyaretçi sayısını yüzde 12 artıran İstanbul'da otellerin doluluk oranı ise yüzde 65.0'e geriledi.

OTEL YATIRIMLARI

Rapor, yeni otel yatırımlarına da değiniyor. Buna göe; 2014 yılı içinde 57 şehirde yeni yatırım yapılacak otel sayısı 275'e, yatak sayısı yaklaşık 73 bine yükseldi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Türkiye Bağdat Kobi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Hüsnü MahmudiMobil-ANDROID:

Bu ne biçim ülke yaaa millet işsiz para yok pul yok ama rant peşinde olan çok. Akp hükümeti var olmaya devam ederse ülkemizde gelir eşitsizliği artacak. Bu sefer değişim zamanı ve bu kez seçimlerde oyumu CHP'ye vereceğim.

5
4
yanıtYanıtla
Xboy:

Ula nerde bu paralar hani?? Piyasada para yok be. .

5
2
yanıtYanıtla
77m@m.m:

he ya haftalığım dört yıl öncesinin altına düştü

yanıt1
yanıt1
El kürmancoMobil-IOS:

Akepe sayesinde Hırsızlık legal hale geldi ve bunlar artık normal

2
5
yanıtYanıtla
Gunnar:

Cay icmeyi bilenler, biraz calismaya ne dersiniz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title