Haberler

Avrupa İmar Bankasından, İş Bankasına 127 Milyon Dolarlık Fon

Güncelleme:

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İş Bankasına tarım faaliyetleri ve enerji verimliliği yatırımları için 127 milyon dolarlık fon sağlayacak.

Banka'dan yapılan açıklamaya göre, İş Bankasına tarım, enerji verimliliği ve kadınların önderlik ettiği iş alanlarında Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek amacıyla 127 milyon dolarlık fon sağlanacak.

Açıklamada, küçük ve orta ölçekli işletmelerin Türkiye'nin ekonomisinde önemli bir rol oynadığı ve istihdamın yüzde 80'ini oluşturduğu belirtildi.

Yeni kredinin İş Bankasına 2013 yılında sağlanan 50 milyon dolarlık desteğin bir uzantısı olduğu bildirilen açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye, Güney ve Doğu Akdeniz Finansal Direktörü Sylvia Gansser-Potts'un şu ifadesine yer verildi:

"İş Bankası aracılığıyla Bankamız finans desteğinin en çok ihtiyaç olduğu uzak bölgelerdeki küçük ve orta ölçekli işletmelere de uzanma imkanı buluyor. Yeni kredi desteğimiz aldığımız güçlü talebe bir karşılıktır. İş birliğimizi büyüttüğümüz için memnunuz."

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Başkan Yardımcısı Yılmaz Ertürk de işbirliğinin güçlenmesinden memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile 2010 yılından beri işbirliği içerisindeyiz. Türk ekonomisinin büyümesinde önemli rol oynayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesine özen gösteriyoruz. Yeni hizmetle bu alanlardaki yatırımları ve girişimleri destekleyeceğiz."

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası 2009'dan beri Türkiye'ye yatırım yapıyor ve İstanbul, Ankara ve Gaziantep'te ofisleri bulunuyor. Bugüne kadar Banka Türkiye'de farklı alanlardaki 130 projeye 4,5 milyar dolar yatırım yaptı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

İş Bankası Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title