Haberler

Avrupa Hemşire Hizmet Ödülü "İlknur Hemşire"Nin Oldu

Ödül töreninden görüntüler- Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Pamir'in konuşması- Uzman Hemşire İlknur Yayla'nın konuşması- Uzman Hemşire İlknur Yayla'ya ödülünün verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi İSTANBUL /AA) - Avrupa Hemşire Hizmet Ödülü'ne layık görülen Uzman Hemşire İlknur Yayla'ya ödülü törenle verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Ödül töreninden görüntüler- Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Pamir'in konuşması- Uzman Hemşire İlknur Yayla'nın konuşması- Uzman Hemşire İlknur Yayla'ya ödülünün verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi İSTANBUL /AA) - Avrupa Hemşire Hizmet Ödülü'ne layık görülen Uzman Hemşire İlknur Yayla'ya ödülü törenle verildi.Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'nde düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Yayla'nın meslek hayatının anlatıldığı sunum yapıldı.Yayla, törendeki konuşmasında, yarışmanın 43 gün sürdüğünü ve sonucun bir ay boyunca oy kullanılarak belirlendiğini söyledi.Bu süreçte bir siyasi parti lideri gibi seçim stratejisi belirleyerek yola çıktığını belirten Yayla, "Rakiplerimin aldığı oyları gözden geçirerek, stratejilerimi geliştirdim ve değiştirdim. Farklı yerlerde farklı rakamlar göreceksiniz ama resmi sayfalarda ilk tebliğ edilen 140 bin oy ve bunun 102 bin'i Türkiye'nin yani İlknur Yayla'nındır. Bu tarihi bir başarıdır ve oyların yüzde 70'i alınarak bu unvan Türkiye'ye gelmiştir" diye konuştu.Yayla, Avrupalı meslektaşlarının, kendi ülkelerinden adaylar olduğu halde Türkiye'den yana oy kullandığını ve bunu resmi sayfalarında isimlerini de beyan ederek açıkladıklarını aktardı.Bu durumun kendisi için çok gurur verici olduğunu dile getiren Yayla, şunları anlattı: "Özellikle yurtdışından böyle oylar alıyor olmak çok önemli. Bugün Türk ve Avrupa hemşirelik tarihi açısından aslında bir ilk ve tarihi bir gün. İlk defa bir Türk hemşire Avrupa Hemşirelik Hizmet Ödülü'ne aday gösteriliyor ve bu ödülü kazanıyor. Bunun ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyorum ve bundan sonraki mesleki yaşantıma bu bilinç ve sorumluluğun farkında olarak devam edeceğim."Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Pamir de Yayla'nın bir dönem yanında ameliyat hemşiresi olarak çalıştığını hatırlatarak, "İlknur bu ödülü alarak örnek olmuştur, memlekete faydalı olmuştur. Bu memleketin yüzünü ak çıkartmıştır. Diliyorum ki daha birçok İlknurlar bu memleketten çıkar ve yüzümüz daha da güler" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Semra AbbasoğlumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İlknur Yayla meslektaşım arkadaşım Tebrikler bu ödülün hayırlı olsun sonuna kadar bu başarıyı hak ettin Türkiye nin gururusun seninle ne kadar övünsek azdır. Allah gönlüne göre versin sevgilerimle yanaklarını öpüyorum ?? ??

1
0
yanıtYanıtla
Suzan AluşmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tebrik ederim arkadaşım, başarıların daim olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Suzan AluşmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Tebrik ederim arkadaşım başarıların daim olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title