Haberler

Avrupa Hareketlilik Haftası

Kayseri'de kent merkezinde bisiklet turu düzenlendi.

Kayseri'de "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AB Koordinasyon Merkezi'nin organize ettiği etkinliğe yaklaşık 400 kişi katıldı. İpek Saray Alışveriş Merkezi önünden başlayan bisiklet turu, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Vali Yardımcı Yasemin Özata Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamındaki etkinliklerin bir haftadır devam ettiğini söyledi.

Kayseri halkının katılımıyla bisiklet turu düzenlediklerini belirten Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Bugün mümkün olduğunca fazla vatandaşımıza ulaşmak amacıyla Sivas Caddesi'nde bisikletli etkinlik düzenledik. Toplamda 3,4 kilometrelik bir yolu 400 kişilik bir grupla birlikte kazasız belasız tamamladık. Bu hafta etkinlikler  kapsamında okullarımızda bisiklet parkları yaptırdık. Bu konuda belediyelerimiz bize büyük destek verdi. Talas, Kocasinan ve Melikgazi belediyeleri kendi ilçelerinde birer okulda 50 araçlık bisiklet park yerleri yaptırdı. Buradaki amacımız uygun olan bölgelerde çocukların okula servis yerine bisikletle gelmelerini sağlamak." - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Çetinkaya Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title