Haberler

    Avrupa Güney Gözlemevi Açıkladı: İkinci Bir Dünya Keşfedildi

    Güncelleme:

    Mirror gazetesinin haberinde, ESO'nun bugün yapacağı açıklamanın yeni keşfedilen bir gezegen hakkında olduğu iddia edildi.

    Avrupa Güney Gözlemevi (ESO), dün Twitter'dan dünyayı sarsacak bir açıklamada bulunacağını duyurdu. Mirror gazetesinin haberinde, ESO'nun bugün yapacağı açıklamanın yeni keşfedilen bir gezegen hakkında olduğu iddia edildi.

    Keşfedilen yeni gezegenin, insanoğlunun yaşamına elverişli ikinci bir dünya olacağı söylentileri, ESO'nun bugün yaptığı açıklamayla doğrulandı.

    YÜZEYİNDE SU BULUNDU!

    ESO Gözlemevi yerini belirledikleri gezegenin yüzeyinde su bulunduğunu ve insan yaşamına elverişli olduğunu ifade etti.

    'İkinci Dünya' olarak adlandırılan gezegen, yaşadığımız Dünya'dan çok daha büyük ve bize 4 ışık yılı uzaklıkta. İkinci Dünya, Güneş sisteminde Dünya'ya en yakın yıldız olan Proxima Centauri'nin yörüngesinde bulunuyor.

    Londra'daki Queen Mary Üniversitesi'nde akademisyen olan Dr. Dr Guillem Anglada-Escude, keşfedilen yeni galaksiyi araştırmak için 30 astronomdan oluşan bir grup oluşturdu.

    Uluslararası araştırmacılardan oluşan bu grup, yeni galaksi hakkında pek çok bilinmeyeni su yüzüne çıkardı.

    İddialara göre; Dünyayı bekleyen olası bir tehlikeye karşı, gelecek kuşaklar uzay araçlarıyla yeni galaksiye yerleşebilecek.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title