Haberler

Avrupa Ekonomisi Düşüşte, Türk Ekonomisi Yükselişte

İngiliz denetim kuruluşu PricewaterhouseCoopers’ın açıkladığı tahmini 2050 raporları Avrupa ülkelerinin ekonomisinin düşüşte, Türkiye ekonomisinin ise yükselişte olduğunu ortaya koydu.

İngiliz denetim kuruluşu PricewaterhouseCoopers'ın açıkladığı tahmini 2050 raporları Avrupa ülkelerinin ekonomisinin düşüşte, Türkiye ekonomisinin ise yükselişte olduğunu ortaya koydu.

İngiliz denetim kuruluşu PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından yayınlanan 2050 tahmini raporları birçok Avrupa ülkesinin ekonomik düşüş yaşadığını açıkladı. Gelişmiş ekonomiye sahip 20 ülkenin 2030 ve 2050 yılları arasındaki durumunu araştıran PwC, ilk on sırada yer alan Almanya, Fransa ve İngiltere arasından 2050 yılına gelindiğinde sadece Almanya'nın ilk on sırada olmaya devam edeceğini bildirdi. Araştırmaya göre, 2014 yılında 12. sırada İtalya'nın 2030 ve 2050 yıllarında 18. sıraya, 16.sırada bulunan İspanya'nın 18.sıraya gerileyeceği bildirilirken, 17.sırada yer alan Türkiye'nin ise 14.sıraya yükseleceği kaydedildi.

Dünyanın 5.büyük ekonomisine sahip olan Almanya'nın ise 2030 yılında 8.sıraya, 2050 yılında ise 10.sıraya gerileceği ifade edilirken, Asya ülkelerinden Hindistan, Çın, Endonezya ve Japonya'nın ilk 10 sırada bulunacağı bildirildi. Araştırmaya göre ilk 20 sırada yer alacak ülkeler şu şekilde ifade edildi: Çin, Hindistan, ABD, Endonezya, Brezilya, Meksika, Japonya, Rusya, Nijerya, Almanya, İngiltere, Suudi Arabistan, Fransa, Türkiye, Pakistan, Mısır, Güney Kore, İtalya, Kanada, Filipinler. - FRANKFURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Almanya Türkiye Fransa Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

234mobilWeb@haberler.com:

Bu İngilizler kafayı yemiş. ....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title