Haberler

Avrupa'dan Esinlendi, Minibüste Kahve Satıyor

Güncelleme:

Antalya'da 28 yaşındaki Bülent Işık, Kaleiçi Mermerli Park girişine konuşlandırdığı "Caffebus" adlı minibüste kahve satışı yapıyor.

Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında gittiği Avrupa'da kamyon ve otobüslerin yiyecek içecek satışı yapılan işletmelere dönüştürülmesinden esinlenen girişimci Bülent Işık, Antalya'da bir minibüsü kahve satışının yapıldığı iş yeri haline getirdi.

Antalya'da 28 yaşındaki Bülent Işık, Kaleiçi Mermerli Park girişine konuşlandırdığı "Caffebus" adlı minibüste kahve satışı yapıyor. Işık'ın "Caffebus"u, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Işık, AA muhabirine açıklamada, Akdeniz Üniversitesinin Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında Almanya'ya gittiğini, buradaki eğitimi sırasında sosyal yaşamı gözlemlediğini anlattı.

Kahve tüketiminin yoğun yapıldığı ülkelerde çeşitli yiyecek ve içeceklerin satıldığı kamyonet ve otobüsler gördüğünü belirten Işık, Antalya'ya dönüşünde "Caffebus" adlı seyyar kahve minibüsünü geliştirdiğini söyledi.

Minibüs için 1964 model Volkswagen marka bir aracı kullandığını ifade eden Işık, projesinde Akdeniz Üniversitesi ve İŞKUR'dan da destek aldığına işaret etti. Işık, projesini 8 ayda hayata geçirdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Minibüsün üzerini yarı açılır hale getirdik. Aracın çatı kısmını görüntü ve müzik yayını yapılan Led TV paneli haline dönüştürdük. Güneş enerjisi panel sistemi kurarak araç içindeki led aydınlatma ve ses sistemi için enerji kaynağı oluşturduk. Araçta jeneratörün yanı sıra temiz ve pis su tankları var. Ayrıca espresso makinesi, kahve değirmeni ile filtre kahve demleme makinesi ve buzdolabı da bulunuyor."

Bülent Işık, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını, görenlerin bol bol fotoğraflarını çektiğini söyledi.

"Kendini geliştirmek isteyen birisi için her zaman yollar vardır, mazeretler yoktur" diyen Işık, gençlere Avrupa Birliği ve İŞKUR projelerini takip etmelerini önerdi.

Logosu "mamut"

"Caffebus"ın logosunu da kendilerinin belirlediğini dile getiren Işık, "Logo olarak nesli tükenen bir hayvan olan mamutu seçtik. Çünkü kahve yapmak için kullandığımız minibüsün de üretimi durdu" diye konuştu.

Minibüsün tepesine monte edilen Led TV'den saat 21.00'den sonra klasik film yayını yaptıklarını bildiren Işık, "Misafirlerimiz kahvesini içerken film izliyor. Her hafta bir yönetmen seçerek onun filmlerini yayınlıyoruz" dedi.

Caffebus'ı bisiklet turu sırasında keşfettiğini belirten Antalyalı Ali Can Demir de kahveyi çok beğendiğini, sürekli gelmeye başladığını söyledi. Demir, "Birçok kahve satılan işletmeyi gezdim ama buradaki lezzeti hiçbir yerde bulmadım" ifadesini kullandı. - Antalya


Kaynak: AA / Yerel

Bülent Işık Can Demir Almanya Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title