Haberler

Avrupa'daki Türkler Sandık Başında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Zarfların hazırlanması- Oy veren insanlardan detay - Oy vermek için kabine giren insanlardan detay görüntüler- Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay'ın açıklamaları Avrupa'daki Türkler sandık başında- 1 Kasım seçimleri için Belçika'da oylar verilmeye başlandı Türkiye'de 1 Kasım'da gerçekleştirilecek 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Belçika'da oy kullanma süreci başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Zarfların hazırlanması- Oy veren insanlardan detay - Oy vermek için kabine giren insanlardan detay görüntüler- Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay'ın açıklamaları Avrupa'daki Türkler sandık başında- 1 Kasım seçimleri için Belçika'da oylar verilmeye başlandı Türkiye'de 1 Kasım'da gerçekleştirilecek 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Belçika'da oy kullanma süreci başladı. Belçika'da başkent Brüksel ve Anvers Başkonsolosluğu görev bölgelerinde oy kullanma işlemine TSİ 11.00'de başlandı.Brüksel Başkonsolosluğu'nda ilk oyu Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ve eşi Sefire Mehveş Olcay kullandı.Oy kullandıktan sonra AA'ya açıklamalarda bulunan Büyükelçi Olcay, "Öncelikle seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını temenni etmek istiyorum. Bugün yurt dışındaki sandıklar (oy kullanmaya) açıldı. 8 Ekim itibariyle, Belçika'daki vatandaşlarımız oylarını kullanabilecekler" dedi.Olcay, sandıkların önümüzdeki 18 gün boyunca sabah saat 10'dan akşam 7'ye kadar açık olacağını belirterek, "Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı, vatandaşlık görevlerini yerine getirmeye ve oylarını kullanmaya davet etmek istiyorum. Seçimlerin Türkiye için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy da, Türkiye'nin Brüksel ve Anvers'teki başkonsolosluklarında oy verme sürecinin başladığına işaret ederek, "Seçim görevlilerinde ve gelen seçmenlerde bir heyecan var. Bugünden itibaren yani 8 Ekim'den 25 Ekim'e kadar 18 günlük bir süreyle Belçika'daki iki başkonsolosluk görev bölgelerinde kayıtlı olan seçmenlerimiz, açılan sandıklarda oy kullanabilecek" diye konuştu.Oy kullanmaya gelecek seçmenlere, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi internet adresinden gerekli bilgileri girerek kayıtlarını kontrol etmeleri gerektiğini anımsatan Ulusoy, "Belçika'daki 135 bin 500 seçmeni, bu sandıklara bekliyoruz. Vatandaşlarımızın, kendi kayıtlı oldukları bölgede veya gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oy kullanmaları mümkün oluyor. Biz vatandaşlarımızın, bu kontrolü yaptıktan sonra, gerekli nüfus cüzdanı, pasaport gibi kendi kimliklerini gösteren belgelerle gelmelerini ve son güne bırakmadan oy kullanmalarını bekliyoruz" dedi.Ulusoy, yurt dışında kayıtlı olmayan vatandaşların bu saatten sonra yurt dışında oy kullanma imkanı bulamayacağına dikkati çekerek, şunları söyledi: "Sandıklarımız, her sabah saat 10'dan akşam 19'a kadar kesintisiz 18 gün açık olacak. Dolayısıyla seçmenlerimiz istedikleri gün ve istedikleri saat diliminde gelerek başkonsolosluklarımızda oylarını kullanabilirler. Hafta sonları da aynı şeklide. Bu seçim süreci kesintisiz bir süreç. Hafta içi 3 sandık açılabilirken, hafta sonu 6 sandık açılacak. Oy verme kapasitemiz cumartesi ve pazar günleri iki katına çıkacak. Tüm seçmenlerimizi, son güne bırakmadan oy vermek için sandıklarımıza bekliyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Belçika Brüksel Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title